Ha megszüntetem a hallgatói jogviszonyomat az egyetemen akkor a tandíj költségét ki kell fizetnem az államnak?
Figyelt kérdés
2012.szeptember 1. től járok egyetemre, hallgatói szerződést írattak alá velem. Az lenne a kérdésem, hogy ha megszüntetem a hallgatói jogviszonyomat akkor kell e az államnak fizetnem azért h ö támogatta a képzésemet? (államilag támogatott, nappali képzésben veszek részt)2012. nov. 26. 23:13
2/13 anonim válasza:
Az első féléves képzést igenis ki kell fizetnie.
3/13 A kérdező kommentje:
Nos akkor ez, hogy van pontosan? Mert van ami mintha erre utalna a hallgatói szerződésben.
2012. nov. 26. 23:17
4/13 anonim válasza:
Ki kell fizetned az első félévedet amit egyébként az állam fizetett neked!
5/13 anonim válasza:
nem az egész félévet kell kifizetni:D hanem csak az 1. félév képzési díjának a FELÉT. de ez le van írva a szerződésben (ahogy minden más is). javaslom legalább olvasd el egyszer figyelmesen.
6/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezt vettem ki én is a szerződésből ,de reménykedtem, hogy csak a szeme káprázik... Köszi állambácsi... (N)
2012. nov. 27. 20:19
7/13 anonim válasza:
hónapokig ezt szajkózták és neked csak most esik le? (amúgy egy szerződés aláírása előtt illik azt elolvasni - vagy legalább a minta példányt a neten)
8/13 anonim válasza:
Ezt nem állambácsinak kell köszönni. Igenis felelősségteljes döntés meghozatala az, hogy egyetemre jelentkezel, és ez nem úgy van, hogy kiiratkozol, és kész, ameddig az állam pénzén tanultál.
9/13 A kérdező kommentje:
Hát szerintem meg akkor is kicsit durva , és igazságtalannak érzem, mivel eddig senkivel nem csinálták ezt csak azokkal akik idén kezdték. Am oké, aláírom, hogy illik elolvasni , de most ha elolvasom ha nem akkor is alá kellet írnom ,mert nem mindenki teheti meg, hogy félévente több százezret költsön csak a tandíjra.
2012. nov. 28. 20:14
10/13 anonim válasza:
én ezzel azt akartam kifejezni, h "jókor háborodsz föl" (már pár hónapja tart a félév).
ui.: én is aláírtam, mert én se tudnám fizetni a tandíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!