Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem jó színvonalú egyetem?

Nem jó színvonalú egyetem?

Figyelt kérdés

Ha egy talán közepes nehézségű szakon az elején középiskolás tananyagokat (középszint emelt szinttel kiegészítve) adnak le; és a zh-k emberi mennyiségű tanulás mellett teljesíthetők, az nem "gáz"? Ráadásul a legtöbb tárgyunk évközi jegyes.

Mindenhonnan azt hallottam, hogy a középiskolai tudást magától értetődőnek veszik a tanárok, rögtön magasabb szinten kezdenek, iszonyú mennyiségű anyag van, a hallgatók nem alszanak zh előtt, a vizsgaidőszak őrült betáblázott, stb...

Mindenképp rosszabb színvonalú az az egyetem, ami emberségesebb?

2012. nov. 20. 23:31
 1/5 anonim ***** válasza:

BME-n is azzal kezdenek, hogy matekból, fizikából átveszik azokkal, akik sajnos nem részesültek minőségi tanításban, a középiskolás anyagot. De ott ez csak azoknak van, akik nem tudják jól teljesíteni a 0. Zh-t, illetve ettől függetlenül elkezdik az anyagot is.

Gáznak nem gáz és nem is rosszabb színvonalú feltétlenül. De egy munkáltató inkább választja azt, aki kibírta az embertelen szívatást és megtanulta így az anyagot, mint azt aki emberséges bánásmód alatt tanulta meg; még ha ugyanolyan sokat tudnak is.

Azért mert az egyiknél van egy visszajelzés a terhelhetőségéről, a másiknál pedig nincs - pedig lehet hogy jobb is akár - csak a munáltatónak biztonságosabb a jellel rendelkezőtt választania.

2012. nov. 20. 23:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem az egyetem a sz@r, hanem a szak.
2012. nov. 20. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Most nem tudom milyen egyetemre, vagy szakra gondolsz, nekünk matek I. már úgy kezdődött, hogy semmi ismétlés nem volt középiskolai anyagból.

Viszont ezért minden elsősnek felveszik a matek 0-át, ami erről szól, de ott is inkább emeltszinten egyszer végigzúznak az egész középsikolai anyagon, így az is tud tömény lenni. Mondjuk azt le lehet adni, nem kötelező, szabadon választottnak számít, ha megcsinálod, és adnak rá 3 kreditet.

Szóval nálunk alapesetben nincs ismétlés ki. anyagból. Győrbe járok gazd.-menre.

2012. nov. 21. 00:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk a mateknál úgy vették hogy az alap dolgokat már tudjuk, sőt a deriválás-integrálást is alapnak vették, holott az évfolyam háromnegyede középszintű matektudással jött, nem emelttel... Másik szakomon (jog) szintén alapnak vették hogy a történelemmel totál tisztában vagyunk, pl egyetemes-magyar jogtörténetnél ha vizsgáztunk egy tételből akkor a tanár mellé még kérte azt is amit középiskolában vettünk (de az egyetemi anyagban nincs benne)

2012. nov. 21. 05:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát mi matek I-en határértéket számolunk, deriválunk, integrálunk. És még így is nehéz... az előadást tartó tanár pocsék, senki se érti. Gyakorlaton jó tanárunk van, de még pótórák beiktatásával is alig van időnk valamire.

Nem tudom, mi lenne, ha nálunk is magasabb szinten kezdtek volna...

2012. nov. 21. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!