ADU szakközép (része) iskola. Jó suli?
...
Elég jó suli, persze semelyik suli sem hasonlítható a másikhoz ha nincsenek egy szintbe mert ugyebár a Jedlik a Kossuth a Vásárhelyi egy erősebb kategoriába tartoznak,míg az adu egy középkategóriába.
Nagyon szerettem, a tanárok felét lehet szeretni a másik felét csak elkell fogadni. .
A tanítás nagyon jó, általánosból matekból épp hogy átcsúsztam kettessel de 9.be ott 4.es voltam , pedig 9.be ismétlés van ugyebár,viszont a tanárom még a lehetetlent is elmagyarázta és megértette. .Vannak nehezebb és könnyebb tantárgyak.. énekből pl nem éneklés van mint egyes iskolákba hanem énektöri inkább, a gazdasági környezet sem a legkönnyebb és a vak írásos gépelés is elvárt.. viszont, irodalom-nyelvtan, töri, matek..megtanulható és megérthető. . a földrajz és a fizika és az angol amivel többet kell ott foglalkozni mint amennyit a tanárok átadnak mert az nem az ahol egy 45 perces óra alatt megfogod érteni. .
nemtudom mennyire vagy tesnevéles, de az aduba nagyon kemény volt mindig is.. nincs saját tesiterme a sulinak ezért a negyed órás szünetben átkell sétálnod a csepel pályára ahol vagy az atlétika pályán vagy a birkozó csarnokba tartják a tesit. . 9.be egy katona nőt kaptam tesitanárnak akinél azt hittem eleinte hogy meghalok , de hozzászoktam hamar és meg is szerettem..aztán 10.év elején elment és egy másik tanárt kaptunk aki elég kemény férfi,de magát a tanárt hamar meglehe szeretni,viszont nála a tantárgyat lehetetlen. . 3 tesitanár van 2 nő és egy férfi a férfi kemény a 2 nő új és látszik is hisz elég gyengén tanítanak..tehát csak egy kis szerencse kell.
viszont, arra nagyon kell ügyelni tesin hogy 20% és automatikusan osztályozhatatlan leszel és évet ismételsz, tehát egy héten lesz 3 tesiórád a másikon 2 és általába tömbösített óra a tesi tehát nem kevés és nem könnyű ami azt jelenti hogy 10 hiányzás és megbuksz ..aztán jön a következő félév..
a KÖZÖSSÉG NAGYON JÓ .. hamar ismerkednek, közvetlenek és nem csak futó kapcsolatok alakulnak ott ki. .
az egyetlen buktatója lehet a stílus.. a stílus és az igényes kinézet viszont egy alap dolog.. engem is megváltoztatott ..de nem is bánom.. nem hagynak szarba , ha rád megy valaki és beszól, hidd el az egész osztály ott fog állni mögötted. .
A bekerülés KÖNNYŰ viszont nem engedheted el magad,mert 9.be selejteznek a tanárok..azaz ha nem tanulsz vagy ha könnyen veszed a sulit egyből fegyelmid és egy másik sulid lesz.
Egyébként nagyon igényes iskola, jó közérzet ha belépsz jó viszonylag nem drága büfé, és hihetetlen igényes szalagavató és bankett !!!!!
Én nagyon szeretem és mai napig vissza járok mert 3 hónapja eljöttem onnan.. TESI MIATT ..buktam volna és 64 emberből 60at megbuktatnak pótvizsgán tehát tudtam hogy nincs esélyem. . átmentem egy másik suliba és már második nap sirva jöttem haza hogy vissza akarok menni az aduba. .
nagyon hozzá lehet nőni. MAI NAPIG BÁNOM HOGY ELJÖTTEM és hogy nem bírom a tesi órát ennél a férfinál,de ebbe az évbe össze szedem magam és jövőre VISSZA IRATKOZOK.
Hisz , ott ez se okoz problémát, az osztályfőnök egyből megmondta hogy mindig ott lesz a helyem..és amikor harmadik nap felhivtam az o.f-et hogy kérdezze meg nekem hogy mikor van titkárság hogy vissza iratkozzak nem azt nézte hogy mikortól van hanem bement az igazgatóhoz és már a nevem alapján tudta kivagyok és mondta hogy semmi akadálya (már akkor vissza vettek volna,csak tesi miatt..), amikor odamegyek és találkozok valamelyik tanárral mintha egy régi ismerőseikkel találkoznának megöleltek vagy épp megsimogattak és mondták hogy várnak vissza..és pl nekem a rendes nevem Emília de mindenki Miaként ismer és a tanárok is úgy szólítottak .!
ezzel ellentétben a mostani sulimban a tanárok még a nevemet se tudják ki olvasni, és az igazgató 3 hónap után is megkérdezte hogy új vagyok -e! pedig ebbe a suliba fele annyian vannak mint aduba..sőt negyede..de ez semmi az osztályfőnököm a telefonszámát se adja ki ! és nem tudnának felkészíteni az érettségire..az aduba viszont 10ből 9 tuti leérettségizik:)!! de kinek mi.. van akinek erős és otthagyja van akinek gyenge és azért és van akinek pont jó!:) szerintem csak nyersz vele ! ennyi jutott hirtelen eszembe de ha bármi kérdésed van válaszolok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!