Milyen egyetemi szakot végezzek el ( nem tudok dönteni)?
Humán beállítottságú vagyok. Olyan szakot szeretnék elvégezni amivel angliában tudnék munkát találni..
Valami szállodaival kapcsolatosra gondoltam de a turizmus-vendéglátás nincs már állami támogatással.. Valami hasonlót tudtok ajánlani?
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de:
Ha államilag támogatott képzésre jársz, akkor alá kell írnod a hallgatói szerződést, amiben köteleznek, hogy a képzési idő 2-szeresét Magyarországon dolgozd le, tehát csak jópár év múlva mehetsz Angliába. Vagy visszafizeted a képzésed árát kamatostul, így viszont eleve egyszerűbb lett volna költségtérítésesre menni.
második: ez még mindig nem teljesen igaz így:D a képzési idő kétszeresét kell ledolgozni 20 éven belül Magyarországon. tehát van egy 6 féléves képzés, akkor 6 évet kell dolgoznod 20 éven belül. amit nem kell egy huzamba. (2 évet itthon, kimész pár évre, hazajössz, megint dolgozol 2 évet stb stb).
de vmi olyasmit is hallottam h azoknak a nőknek akik abban a 20 évben szülnek minimum 3 gyereket elengedik a képzési díjat, így nem kell ledolgozni a képzési időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!