Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi költségtérítésesen?

Orvosi költségtérítésesen?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom, akik költségtérítésesen végzik az orvosit diákhitellel (a diákhitel 2, most már fedezi az egészet), vagy akinek van ilyen ismerőse. Megbántátok vagy sem? Köszi!
2012. nov. 4. 01:19
 1/9 anonim válasza:
Ismerősöm most köhögi a 12 milliós képzést... és nem bánta meg (Semelweis-re járt) . De nagyon gondoldd meg, hogy belevágsz-e, elég drága szerintem.
2012. nov. 4. 02:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem jó nagy baromság költségesen csinálni az orvosit.

Ha itthon maradsz, akkor elég kellemetlen visszafizetni 12 milliót (+ a kamatokat). Gyakorlatilag egész életedben fizetheted.

Ha meg külföldre mész, akkor úgy is vissza kell fizetni a tandíjat, nem értem miért lenne előnyösebb a diákhitelt fizetni, mint az államnak visszafizetni....

Főleg, hogy a szerződés szerint 20 éven belül kell ledolgozni 12 évet itthon, azaz elvileg 20 évnél korábban számon sem kérhetik rajtad...

(Vagy max úgy, hogy 9. évtől elkezded fizetni, hiszen akkor már lehet tudni, hogy ha addig nem dolgoztál itthon, akkor nem tudod ledolgozni mind a 12 évet..)

2012. nov. 4. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Teljes hülyeség. Végig azon kell izgulnod az egyetem alatt hogy ne bukj mert akkor +2 millió, meg hogy vissza tudod-e fizetni, ugyanis szép a 8%-os kamat, de az első hónaptól már számolják, és kamatos kamat, azaz csak halmozódik, ez 6 év alatt a 12 millióból könnyen felmehet 18-20 millióra is.

Ha nem megy inkább hagyj ki egy évet, dolgozz és tanulj hogy sikerüljön a felvételi.

2012. nov. 4. 09:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Persze valamilyen szinten jobb az államnak fizetni, mivel később is kell törleszteni, meg lehet nem annyit mint diákhitellel. A költségest csak végszükség esetén gondoltam, csak már egy évet kihagytam, és már csinálni akarom, hogy ne egy helyben topogjak. Köszi a válaszokat!
2012. nov. 4. 09:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Aki államin van az is izgul hogy, hogy bírja csinálni, mert ha abba hagyja neki is fizetnie kell, jó persze neki is van valamennyi kamat, csak nyilván nem annyi.
2012. nov. 4. 09:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki államin van annak nem kell azon izgulnia hogy vissza tudja-e fizetni a tandíjat, ez elég nagy könnyebbség.
2012. nov. 4. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Aki államin van, és elkezdi, de képtelen befejezni bármilyen okból kifolyólag akkor perkálhatja az eddigi aktív félévek árának felét.

Isten áldja I. Orbán Viktor királyunkat!

2012. nov. 4. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezért kell mostantól kétszer is jól átgondolni hogy hova jelentkezel, mert nem lehet csak úgy ugrálni.

Aki államin van, annak jóval kevesebb izgulni valója van mint annak a költségesen van.

Az egyetlen különbség, hogy nem nagyon lehet mostantól abbahagyni. De legalább attól nem kell félnie hogy átkerül fizetősre. Ugyanis tényleg csak nagyon extrém esetekben raknak át. Volt olyan csoporttársam aki úgy került hozzánk hogy harmadszorra csinálta a másodévet és még ő sem volt fizetősön!!!

Másik csoporttársam fizetősön volt, nem bírta fizetni( azt hitte át tud jönni államira, diákhitelt nem vett fel) kihagyott egy évet, szült egy gyereket és kérvényezte h vegyék át. Át is vették államira. De nem bírta, idén már nincs velünk.

Nekem az a véleményem, ha nagyon a ponthatár alatt vagy, az nem véletlen, akkor ez az egyetem nem neked való. Hidd el, ez így. Ha meg nem sok hiányzik, akkor meg jobban megéri még egy évet kihagyni. Vannak jó páran akiket 2-3-szorra vettek fel. ÉS csinálják is becsületesen.

De ez a diákhitel szerintem kész anyagi öngyilkosság. De hát te tudod.

2012. nov. 4. 15:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki!
2012. nov. 4. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!