Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért utálják a BME-sek a...

Miért utálják a BME-sek a BCE-eseket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 2. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
28%

ha már ott tartanák hogy a BME-n tanulok(oda szeretnék menni tovább tanulni)

akkor EZ LENNE A LEGKISEBB PROBLÉMÁM HOGY KIT UTÁLJAK

2012. nov. 2. 22:58
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
Mert nincs jobb dolguk.. látszik mennyire sz@r ott az oktatás, ha normális lenne, akkor nem lenne idejük ilyen baromságokkal foglalkozni
2012. nov. 2. 23:55
 3/8 Silber ***** válasza:
96%
Általános megállapítás, hogy bárki bárhova jár mindig rivalizálni fog a másik intézmény hallgatóival, és sajátját fogja a ranglista első helyére sorolni akármennyi ellenérve is hozol fel neki. A BME-s hallgatók egy része ennek a jelenségnek kiemelt példája, mert (külön megjegyezném, NÉHÁNY esetben teljesen jogosan és megérdemelten) vezető szerepet tölt be. Ezen felbátorodva pedig hajlamosak túlesni a ló másik oldalára és olyan magas piedesztára emelni magukat, hogy "lenézzék" a többi intézményt (egy kitűnő szekció bőrének ráhúzási kísérlete a gyengébbekre).
2012. nov. 3. 00:42
 4/8 anonim ***** válasza:

ezt szerintem az emberek nagyja egyik egyetemen se gondolja komolyan, nem is szabad, poénnak meg kíváló a kötélhúzással stb. nyilván mindig van pár fanatikus, akik vérkomolyan gondolják,de szerintem az nagyon a kisebbség, kb a baráti társaságoknak is fele fele aránya van, legalábbis én ezt látom magam körül.

egy műszakis

2012. nov. 3. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
ja és mocskoos corvinus sáláláálá:D
2012. nov. 3. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van, én BME-s vagyok, senki sem tudja, hogy honnan ered ez a dolog, valószínűleg elég régről jöhet. Nagyon közel van egymáshoz a két egyetem, ráadásul a Duna két partján, kb. ugyanakkor is épültek. Akiket én ismerek, azok poénnak veszik, hiszen ez az. Szívatjuk a Corvinust, ők meg szívnak minket, persze köhm... mindig mi nyerünk köhm... (lsd.: kötélhúzás, kiabálás stb...) :D És mocsokos Corvinus! :D
2012. nov. 16. 22:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem utáljuk őket, csak le se szarjuk. Lehet ez hat utálatnak...
2012. dec. 29. 21:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

OKÉ ! Csak hogy végre mindenki körül-belül tisztában legyen a dolgokkal és ne azzal jöjjön, hogy "két nagy és neves egyetem a Duna két partján, majdnem egymással szemben.." -nem csak ennyi a dolog alapja !

Két story röviden:

1. A BME egykori gazdaságtudományi karát felszámolták és önálló egyetemet hoztak létre belőle, ami a BCE elődje. Majd, a BME alapított magának egy új, a mai napig fennálló gazdaság- és társadalomtudományi kart.

2. Miért áll a Corvinus főépületének az aulájában Karl Marx ülőszobra ? Azért, mert '53-ban Karl Marx Egyetemre keresztelték át és csak '90-ben nevezték át Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre. Oda többnyire a kommunizmus irányzatát preferáló egyének jártak akkoriban, míg a BME-n azonban, többnyire az ellenzékkel szimpatizálók tanultak. (Lásd: Onnan indult az '56-os forradalom is.) Ez az éles határ természetesen már nem áll fenn, elmosódott, mindkét egyetemre szimpla, diplomáért küszködő hallgatók járnak, akik nem igazán képviselnek mindenféle egymással ütköző irányzatokat. (Hacsak nincsenek itt is anonim szekták, mint a Debreceni Egyetemen, lol)

All in all, tudomásom szerint -és valószínűsíthetőleg- ezekre vezethető vissza az "utálat" -vagyis, inkább az utóbbira.

~ egy elsőéves kis BME-s

18/L

2013. jan. 22. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!