Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha tovább szeretnék taluni...

Ha tovább szeretnék taluni felsőoktatásban, az hátrányt jelent, ha szakközépiskolát végeztem el, és nem gimnáziumot?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdezem, mert egyetemre szeretnék menni, de itt vagyok annak a küszöbén, hogy válasszak: szakközép, vagy gimnázium?

2012. nov. 2. 14:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem hátrány, nálunk jöttek nem is kevesen szakközépből, és nem mondanád meg, hogy ki honnan jött. Van, aki gimiből jött (nem is rosszból), aztán kb. még mindig nem fog BA-n végezni, pedig már tavaly kellett volna. Egyetemen sok múlik a szorgalmon. Ha olyan szakra mész, amit szeretsz is, szívesen tanulsz, és emellett szorgalmas vagy, akkor nem lesz gond. Egyedül ami nekik hátrány az az, hogy csak egy nyelvet tanultak, és pl. nálunk MA-ra 2 középfokú vagy egy felsőfokú nyelvvizsga kell. Pl. ez nemzetközi tanulmányokon azért hátrány, mert oda ha jól tudom egy felső és egy közép kell, ami elég kemény.
2012. nov. 2. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!