Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik az az egyetemi szak,...

Melyik az az egyetemi szak, mely a legátfogóbb, legtöbb tudományterületre kiterjedő szak?

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 07:12
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
A környezettudományi szak ilyen, az eltén rohadt nehéz, ismerek pár embert aki odajár.
2012. okt. 31. 07:56
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

műszaki menedszer:

Gazdasági tárgyak + matematika + műszaki tárgyak + természettudományos tárgyak + némi társadalomtudomány, jog, stb.

jog: kb. minden ami nem reál

gyógyszerész: kémia + biológia + fizika + matematika + szakmai tárgyak

mechatronikai mérnök: gépészmérnök, villamosmérnök és informatikus keveréke, így matematika + informatika + műszaki tárgyak + fizika, stb.

Most ezek jutottak eszembe.

2012. okt. 31. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Igazából olyan nincs, ami mindent összefogna. Ha téged minden érdekel, akkor se ez alapján válassz, mert csalódni fogsz.
2012. okt. 31. 11:41
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

Az ELTE környezettudományi szakja nagyon sok ismert és nehéz szakot lepipál (pl jogász).

(geológia, földrajz, fizika, kémia, matek, biológia, jog), tehát nagyon sokrétű (az egyik barátnőm odajár s állandóan tanul)

én pedig jogra járok

2012. okt. 31. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:
31%
Van azért nehezebb szak is, és mellesleg Magyarországon nem lehet elhelyezkedni vele.
2012. okt. 31. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne menj környezetes szakra, nem lehet vele elhelyezkedni.

Én is megszívtam ezzel.

Sajnos azok a szakok amik több tudományt is magukba foglalnak épp ebből kifolyólag gyakran nem kelendők.

Egy környezetmérnök se nem biológus, se nem mérnök. Azaz biológiát kérő helyen biológust, mérnöki helyen mérnököt alkalmaznak szívesebben.

Humán téren ilyen szak pl. a szociológia, ami az emberi lét bármelyik részére alkalmazható, hogyan fejlődött a jogrendszer, milyen az ember és az élővilág viszonya, aki akar matekos részt is talál benne. De épp emiatt nem lehet vele elhelyezkedni. Nem igazi humán tudomány, nem ökológia, de nem is matematika. Csak mindenből egy kicsi.

Ha több dolog érdekel, több szakot vegyél fel.

Ismerek fura szakpárosítást elvégzőket.

2012. nov. 1. 13:51
 7/8 anonim válasza:
Erőszak, mindent meg lehet vele oldani.
2012. nov. 9. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
11%
szerintem a környezettudomány szak rohadt nehéz szak
2013. jan. 3. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!