Melyik az az egyetemi szak, mely a legátfogóbb, legtöbb tudományterületre kiterjedő szak?
műszaki menedszer:
Gazdasági tárgyak + matematika + műszaki tárgyak + természettudományos tárgyak + némi társadalomtudomány, jog, stb.
jog: kb. minden ami nem reál
gyógyszerész: kémia + biológia + fizika + matematika + szakmai tárgyak
mechatronikai mérnök: gépészmérnök, villamosmérnök és informatikus keveréke, így matematika + informatika + műszaki tárgyak + fizika, stb.
Most ezek jutottak eszembe.
Az ELTE környezettudományi szakja nagyon sok ismert és nehéz szakot lepipál (pl jogász).
(geológia, földrajz, fizika, kémia, matek, biológia, jog), tehát nagyon sokrétű (az egyik barátnőm odajár s állandóan tanul)
én pedig jogra járok
Ne menj környezetes szakra, nem lehet vele elhelyezkedni.
Én is megszívtam ezzel.
Sajnos azok a szakok amik több tudományt is magukba foglalnak épp ebből kifolyólag gyakran nem kelendők.
Egy környezetmérnök se nem biológus, se nem mérnök. Azaz biológiát kérő helyen biológust, mérnöki helyen mérnököt alkalmaznak szívesebben.
Humán téren ilyen szak pl. a szociológia, ami az emberi lét bármelyik részére alkalmazható, hogyan fejlődött a jogrendszer, milyen az ember és az élővilág viszonya, aki akar matekos részt is talál benne. De épp emiatt nem lehet vele elhelyezkedni. Nem igazi humán tudomány, nem ökológia, de nem is matematika. Csak mindenből egy kicsi.
Ha több dolog érdekel, több szakot vegyél fel.
Ismerek fura szakpárosítást elvégzőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!