Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az osztálytársaim lelki...

Alessa kérdése:

Az osztálytársaim lelki terrorban tartanak, mit tegyek, hogy megváltozzon?

Figyelt kérdés
Mindjárt itt a szeptember, és én minden éjjel remegve gondolok arra, hogy vissza kell mennem az osztályomba ahol állandóan bántanak, és állandóan sírógörcsöt kapok tőlük. 9.-es vagyok, sulit nem válthatok, mert a szüleim nem engednék, mert ha ezt választottam maradjak is itt, és amúgyse vennének fel máshova. Már megszólalni nem merek az iskolában, naggyából senkivel se beszélek, a tanároknak mindent harapófogóval kell kihúzniuk belőlem, felelni se merek mert félek, hogy kinevetnek, csak a dolgozataimon látszik meg, hogy tanulok. Mit csináljak, hogy ne kelljen rettegve iskolába mennem?
2009. aug. 10. 22:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Most már elég olyan választ kaptál ami ilyen gyerekekről szólnak akikkel ugyan ez van.Mutasd meg a szüleidnek!Talán valamennyire hat rájuk
2009. aug. 10. 22:32
 12/18 A kérdező kommentje:
a szüleim azt mondták, hogy nem vitáznak velem tovább, kibírom ezt az öt évet, annyira nem lehet súlyos. ők nem értik meg, hogy én remegek esténként ha arra gondolok, hogy már csak 10 nap és viszont látom az osztálytársaimat, már volt amikor előttük bőgtem el magam, és meg se kérdezték, hogy mi a baj...
2009. aug. 10. 22:38
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Csakcsak kibírod ezt az öt évet? Figyu az nagyon sok, tényleg mondd nekik, ennyire szívtelenek nem lehetnek
2009. aug. 10. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez nagyon durván fog hangzani, de milyen szüleid vannak neked? Katonatisztek? Valami kiképzőtábornak képzelik az életet? Nyugodtan kérdezd meg tőlük, hogy szeretnek téged egyáltalán? Lehet, hogy az ő egész életük is egy boldogtalan konzervatív megalkuvás, és azt hiszik, hogy ez a normális.Állj a sarkadra és nagyon határozottan közöld velük, hogy te pedig ebben az iskolában nem maradsz. Nincs senki felnőtt, rokon, akitől segítséget lehetne kérni?
2009. aug. 10. 22:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Én felkeresném a háziorvost. Egyrészt, mert elküld pszichológushoz aki segít feldolgozni az iskolában történteket, másrészt akkor talán elhiszik, hogy baj van és tényleg segítségre van szükséged. Nagyon rossz, ha a szülők homokba dugják a fejüket. Akár a védőnő segítségét is kérheted, hiszen ő nem csak a babákkal foglalkozik. Ha szakember beszél a szüleiddel akkor talán a fejükhöz kapnak. Ha szerencséd van, beszélnek az iskolával is. Ám a legjobb egy közösségváltás lenne.

Valaki azt kérdezte, hogy vajon te mit tettél. Ezzel ne foglalkozz. Sajnos vannak közösségek, ahol nem kell kitűnni semmivel ahhoz, hogy ki akarjanak csinálni. Volt nekem is részem benne.

2009. aug. 10. 22:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Rám is rámszálltak,de nem tudom miért.Lényeg az,többen piszkáltak mindig.Égettek,én meg szégyeltem magam,mindenki előtt.Bár hagytam volna ott az iskolát,de én meg akartam mutatni...Válts iskolát,amíg nem késő!
2009. aug. 11. 20:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolát-nagy nehezen-elvégeztem,de nem mellékesen tönkrement az életem,a civil.Az ilyenek,avval növelik saját önbizalmukat,ha másokat szenvedni látnak.Ja,és ha beindul a csordaszellem....
2009. aug. 11. 20:38
 18/18 anonim válasza:

Én most megyek 8-ba.

Engem egyszer 4-ben egy tanár csesztetett. Folyton leszidott a többiek előtt, olyan indokkal is, ami nem a többiekre tartozott. Hál az égnek anyukám ugyan abban az iskolában dolgozik, csak a felsősöknél. Ő hitt nekem, és azt mondta, hogy igaz már csak fél év van hátra, hogy felsőbe menjek, de addig átvisz egy másik suliba, ha nem áll le az a tanár. Szerencsére leállt.

Aztán most 5-ben volt egy osztálytársam, akit csesztettek a többiek. Én olyasvalaki voltam, aki csak figyelt, nem avatkozott bele, inkább csak röhögött(nem mentegetőzök tényleg nevettem a nás kárán...szégyellem is), de ha bárki is szembeszállt volna velük, akkor ő is áldozat lett volna.

Az ofőnk tudott mindenről(szegény csajszi már minden reggel sírt, hogy nem megy suliba, és rémálmai voltak.), és összehívott egy szülői értekezletet. Végülis leállt az osztály a csajszi csesztezésével. És csak most, 3 év után értem meg, hogy mit tettünk vele. Szörnyű lehetett.

Beszélj az ofőddel, ha már a szüleid nem segítenek.

De én nem ajánlom az olyat, hogy csak leszidja az ofő vagy bárki azokat a személyeket, mert lehetséges, hogy emiatt bosszúból folytatják.

A legjobb megoldás az iskola váltás. Rá kell venned a szüleidet valahogy.

2009. aug. 31. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!