Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg nemlehet az éven már...

Tényleg nemlehet az éven már előrehozott érettségizni?

Figyelt kérdés
11.es vagyok,és úgy gondoltam,az éven letudom a magyar érettségit.A tanárom közölte velem,hogy az éven már csak olyan tárgyból lehet érettségizni,amit már nem tanulok( pl ami már 9. 10. évfolyamban befejeződött)Igaz lenne ez? Mindenki mást mond,pár ember szerint ez hülyeség.

2012. okt. 27. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Osztályozóvizsgát kell tenned az idei és a jövőévi anyagból, ezzel meglesz az évvégi jegyed, vagyis befejezted a tantárgyat.
2012. okt. 27. 21:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Igaza van a tanárodnak tényleg csak abból lehet előre hozottat tenni amit már befejeztél. Persze idegennyelvből is így van hogy elméletileg csak végzősként érettségizhetsz de aki jól vágja az 11. ben tehet osztályozó vizsgát a 12. es anyagból és akkor elengedik érettségizni. Szerintem beszéld meg a tanároddal ezt mert még van időd felkészülni rá, eljársz különórákra ott átvesztek mindent majd felkészít az osztályozóra meg az érettségire, és ezt mindenből megteheted, de ahhoz pengének kell lenned a tárgyból, meg ugye az igazgatónál kérvényezni kell hogy engedjen el erre mert a fő döntés az ő felelőssége.
2012. okt. 27. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az előzőek mondták. Az igazgatónak viszont ehhez semmi köze, tudom, mert most volt info és angol előrehozottam, 2-3 hete pedig osztályozóm angolból.

A feltétel annyi, hogy adott tantárgy követelményeinek felelj meg. Az viszont alap, hogy érettségizni (tehát előrehozottazni) csak abból engedélyezett, amit minimum 2 évig tanultál.

Egyébként az előrehozott hogy jutott eszedbe? Ezek már lezajlottak.

2012. okt. 27. 21:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy csak osztályozó vizsgával tehetek előrehozottat,de a tanárom azt mondtam,hogy érettségizni nem érettségizhetek előrehozottan,mert még nem fejeztem be a tárgyat.Májusra gondoltam az érettségit
2012. okt. 27. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!