Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen középsulit érdemes...

Milyen középsulit érdemes választani?

Figyelt kérdés

Nem nagyon tudok dönteni. Olyen suli kéne amit elvégzek jol el tudjak helyezkedni és azért tisztességes fizetésem legyen :) keszthelyen lakom.

Jegyeim:

5: 5

6: 4

7: 3

8: 4

2012. okt. 26. 20:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Utolsó

milyen diplomáról van szó?

Vagy tán magadról írtál?

Nagyon érdekelne.

Üdv: egy 100 hektáros paraszt.

2012. okt. 28. 13:59
 12/18 anonim ***** válasza:
bármely informatika diploma. gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, de gépészmérnökként és villamosmérnökként is 200 ezer forint felett lehet keresni (kezdőként).
2012. okt. 28. 19:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt tapasztalatból mondod?

Üdv: egy 100 hektáros paraszt.

2012. okt. 28. 19:48
 14/18 anonim ***** válasza:

proginfót igen, saját tapasztalatból.

de van gazdinfós és gépészmérnök ismerősöm.

már egyetem alatt bombázzák a hallgatókat állásajánlatokkal, némelyiket akár egyetem mellett is el lehet vállalni, ha valaki tényleg ért hozzá.

látszik, h te is általánosítasz, és gyakorlatilag lenézel minden diplomást. téged ezért nézlek le, és nem azért mert a földet műveled. és sok ember nem csak a pénzre hajt. tanárnak a büdös életbe nem mehetnél el egy sima érettségivel, és mégis sokan választják ezt a pályát. miért? mert ezt akarják csinálni, mert szeretnek embereket tanítani, és elfogadják, hogy 100-110 ezer forintot keresnek havonta. lehet, hogy ha lemennének földet művelni pár tíz ezer forinttal többet is kereshetne, de ugyebár azt nem szereti csinálni. ennyi.

2012. nov. 1. 11:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó

Én csak legjobban tanárokat vetem meg, de azt nagyon egyik tanár nyugdíj előtt 3 diplomával , 120 ezret kereset csak.

Pedig a fél életét végigtanulta.

Ismerősöm egy szakmunkás egy érettségivel keres 130 ezret. Több szakmunkás keres ennél picit többet. Azt mi érte meg ,hogy egész életét végigtanulja tán az?

Nekem is csak egy érettségim van és 100 hektár földből legalább 10 millió Ft bevételem van egy évben.

100 hektár föld kb 100 millió Ft.

Mondom utolsó tegyél le egy jó szakmát, vagy kezdj földvásárlásba a zsidók előtt.

2012. nov. 1. 17:20
 16/18 anonim ***** válasza:

de épp ez az. én nem akarok földet vásárolni, mert nem akarom művelni. miért? mert utálnám csinálni. nem akarok egy olyan életet amiben utálok élni. és nem azért választottam ezt a szakmát, mert jól lehet vele keresni. hanem mert ezt szeretem csinálni, szívesen csinálom és nem undorral.

és igen, képzeld. a tanár azért megy tanárnak mert ezt szereti csinálja. ez már köztudott dolog, hogy a tanárok keveset keresni, és mégis évente több százan (talán több ezren) vágnak bele ebbe a pályába, és nem azért mert nem tudják, hogy mennyiért fognak dolgozni. hanem mert ezt szeretik csinálni. olyan mintha valaki téged berugdosna egy egyetemre, egy olyan szakra amivel igen szépen lehet keresni, és csak ezért. lemerném fogadni, h nem tudnád megszeretni. v felőlem menj focistának, ők is több milliót kapnak.

Szüleim is így neveltek, olyan szakmát válasszak, amit szeretek csinálni. Éppen ezért nem tanulok szakmát sem.

2012. nov. 2. 21:14
 17/18 anonim ***** válasza:
ui.: az utolsó mondatban a szakmát úgy értsd, hogy szakmunkás szakma.
2012. nov. 2. 21:16
 18/18 A kérdező kommentje:
És a motorszerelő szakma?
2012. nov. 10. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!