Kisiskolások szülei! A ti gyereketek osztályában milyen az életkori arány? (Részletesen lent. )
Kedves Kérdező!
Lehet, hogy fel kell adnod, mert vannak, akik még mindig nem értik, mi a problémád.
7. válaszoló vagyok. És abszolút megértelek!
7-es, köszönöm, hogy megértettél! Ment az zöld kéz :)
Ma voltunk egy nyílt napon, az igazgató azt mondta, hogy náluk a gyerekek 75%-a 7 évesen kezdte az iskolát. Ez szerintem nagyon durva. És számomra elkeserítő.
Egyik lányom 6, a másik 7 éves korban kezdte az iskolát.
Az egy év késleltetés oka az volt, hogy nyápic volt. Szellemileg viszont iskolaérettebb, mint a nővére, mert logopédiára jártunk vele 4-5 éves korában. Ott megszokta a tanóra, és a házi feladat fogalmát.
A két év késleltetést túlzottnak tartom. A 8 éves gyerek közelebb van a kamaszkor felé, amikor egyre nehezebben fogadja el a tanítói tekintélyt.
Az eszköztelen óvónéniknek és tanító néniknek sem lehet öröm, ha a 8 évesek állandóan püfölik a 6 éveseket.
Végül és nem utolsósorban: Van olyan 6 éves gyerek, aki élvezi az iskolát. Sok sikerélményt nyújt neki, és kielégíti a tudásszomját.
én tényleg nem értem mi a problémád. szted miben tartana előrébb egy 7 éves első osztályos mint egy 6 éves első osztályos?
és mit csinálnál, ha éppen egy ilyen osztályba kerülne? átíratnád csak ezért máshova?
vagy te is tartsd vissza a gyereked 1 évet, és nem lesz ilyen "problémád" (mert én ezt nem nevezném problémának, csak simán túlságosan félted a gyereked, ami normális is lenne, de ez már sztem túlzás)
nem értem a gondolkodás módod. ugyebár 99% h nem csak a te gyereked lesz 6 éves első osztályban. és kétlem, h nálatok ez akkora divat lenne, mivel voltál bent a suliban, és ahogy írtad is, átlagban az osztályok 75% nem visszamaradott gyerek. na már most, ott van 1-2 tanítónéni. ők fogják lényegében eldönteni h hogyan értékelik a gyereked képességét. ha jól teljesít mit tudom én "kiváló"-ra értékelik. adott egy másik gyerek, idősebb mint a tiéd. ő is jól teljesít, lehet h jobban mint a tiéd, de ő nem fog a "kiváló"-nál jobb jegyet kapni ezért, mert az a legjobb értékelés. az a plafon. érted mit akarok mondani? a tanítónők nem a "kiskirály" képességeihez állítják az osztályzást. hanem az átlag gyerek képességeihez. így marha felesleges félni ezért.
és megsúgom h a tanítónénik utálják ha valaki úgy megy oda, h tud írni és olvasni, mert unni fogja az órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!