Milyen tantárgyak vannak az általános iskola hatodik évfolyamán? Illetve milyen füzetek kellenek?
Gondolom, azért kérdezed, hogy az iskolakezdésre fel tudjatok készülni. Sajnos, a pontos listát a kedves tanárok majd szeptemberben diktálják fel, amikor már kiürültek az üzletek és akciós kínál sem lesz... :[
Javaslom, hogy A4-méretű (nagyalakú!) vonalas és kockás füzeteket szerezzetek be, mert felsőben már ez a praktikusabb.
(A spirál füzeteket azért nem ajánlom, mert azt a tanárok nagyon utálják, ha be kell szedniük a füzeteket, akkor ez nekik +teher).
Nyugodtan vásároljatok ezekből 15-20 db-ot, mert évközben többre lesz szükség és akkor már nem tudjátok ilyen olcsón megvenni.
Kell még 2-3 db üres és 1-2 db kotta-vonalas (ének) füzet is. (Ez is legyen A4-es méretű.)
Szótárfüzetből 1-2 db elegendő (ez csak kisméretűben kapható).
Vegyetek még 1 csomag 6-os Technika-csomagot és A4-es méretű famentes rajzlapot (ebből 30-50 db-ot).
Ezen is sokat lehet spórolni, ha most veszitek meg!
Én ilyenkor szoktam megvenni a könyvek beborításához szükséges öntapadós fóliát is (ez egy átlátszó erős fólia, ezzel borítottam be minden évben a gyerekek könyveit). Ez sokkal jobb a csúszkáló műanyag borítóknál!
Szoktam még venni ilyen akciós időszakban 1-1 köteggel (20-20 db) kisméretű kockás és vonalas füzeteket, amiket évközben üzenőfüzetnek vagy firka-füzetnek tudnak használni... Ebből sosem elég. :]
Praktikus és hasznos :
- törhetetlen vonalzókészlet
- jobb minőségű körzőkészlet
- jobb minőségű (pl.KOH-I-NOOR vagy Pelikán) temperakészlet
- ecsetek (különféle méretekben)
- törhetetlen grafitceruzák
- törhetetlen színesceruza-készlet
- radírok (lehetőleg elefántos!)
- hegyező (zárható tartályos)
- Famentes Írólapok A5 méretű(2-3 csomag) valamiért minden évben kérik a tanárok
- műanyag gumis dosszié A4 méretű (a rajzlapok tárolásához)
Hirtelen ezek jutottak az eszembe...
Fizika, földrajz, és biológia nem lesz! Az csak 7.től van. Kedves válaszoló aki előttem írt, ha valamit nem tudsz pontosan, ne írd le!
Ugyanazok lesznek mint 5.ben! Talán lesz még honismeret, meg tánc & Dráma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!