Anglisztikára szeretnék menni, miből érettségizzek?
Ugye az angol emelt az egyértelmű. Azt hiszem, a követelmények szerint ez elég is, viszont a pontok terén? :O
A pontokban nem igazán vagyok otthon, ezért kérdezem. Ha jól tanulok és viszonylag jól sikerülnek az érettségijeim, elég 1 emelt?
Abból érettségizz aamiből még jó vagy, ha tesi akkor tesi tök mind 1 mi a válaszott(mármint ebben az esetben)
a felvi.hu-n meg ki tudod száomlni a pontjaidat
Angolból van középfokú nyelvvizsgám, jól is megy, nagyon szeretem, csak ugye ha emeltezek belőle, akkor már nem számít bele ez a nyelvvizsga (?). Németből/franciából addigra még szeretnék egy közepet.
Amúgy Szegedre szeretnék menni mindenképpen. Köszi az eddigi válaszokat:)
egy nyelvből nem számíthat két dolog.
az én esetem pl.
angol emelt 81%
közép magyar lesz valószínűleg x%
és leteszem addig a felsőfokú angol nyelvvizsgát ha minden jól megy
DE!
emelt angol KELL anglisztikára, viszont így a nyelvvizsga NEM számít. (ha pl. olyan helyre mennék ahova viszem a magyar meg töri érettségit, kapnék +50 pontot a felsőfokra)
szóval angol emelt 81%*2 +50
+ közép magyar x%*2
és ebből jönnek ki a pontjaim. így érted?:D
Nem tiszta még mindig, bocsi:D Mondjuk a pontszámításba még nem is igazán mélyedtem bele sajnos:S
"emelt angol KELL anglisztikára, viszont így a nyelvvizsga NEM számít" ezt tudom, eddig tiszta:D
"ha pl. olyan helyre mennék ahova viszem a magyar meg töri érettségit, kapnék +50 pontot a felsőfokra" a törit meg a magyart nem mindenhova visszük? Vagy nem értem hogy mit mondasz:$ a +50 az angol felsőfokra? Miért, ha anglisztikára megyek, ugye emelt angol érettségi az +50 pont nem? Vagy...?
"szóval angol emelt 81%*2 +50
+ közép magyar x%*2" az angolig értem, a magyarnál viszont megint csak az, hogy ez miért számít bele külön?
Bocsi a hülye kérdésekért, csak mondom, még nem vagyok benne, úgyhogy nagyon értelmeset nem tudtam kérdezni:)
Majd átnézem a pontszámítást részletesen:D
a magyar azért számít bele mert általában két tárgy kell de azt mindig az iskola/szak szabja ki.
anglisztikának általában kell az angol emelt ÉS magyar VAGY töri VAGY francia VAGy német VAGY akármilyen nyelv.
ja és igen, a +50 az emelt miatt van amit az angolra kapok. ha emelt magyar/töri/stb lenne akkor arra is lenne +50 és ez összesen +100 pont lenne ami a maximum többletpont.
ha érettségit duplázol akkor csak a felvételi tárgyak %át viszed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!