Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE GYTK hallgatók! Válaszoln...

SZTE GYTK hallgatók! Válaszolnátok pár kérdésemre? (:

Figyelt kérdés

végzős gimnazista vagyok, és kb 9. óta a gyógyszerészet a nagy 'váágyam' :D de van 1-2 kérdés ami még érdekelne..

hogy sikerült a felvételitek?

miből emelteztetek?

mennyire húzós az egyetem? (tudom, nem egy leányálom, de azért mégis..:) )

érettségi előtt jártatok különtanárhoz, vagy nélküle is teljesíthető a felvételi?

hány órátok van a héten?

kis buta kérdések, de érdekelnének :))

az a baj h nem érzem úgy hogy sikerülne. igyekszem, a jegyeim is jók, csak kíváncsi vagyok h másoknak hogy sikerült :D

köszönöm előre is :)

2012. okt. 16. 22:20
 1/8 A kérdező kommentje:
jajj az lemaradt, hogy kb hány embert vesznek fel egy évben? :)
2012. okt. 16. 22:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Relatív, hogy kinek hogy sikerült. Aki bejutott, annak nyilván jól, idén jól levitték a ponthatárokat.

2 emelt kell, biosz-kémia. Vagy fizika. Kémiát ajánlom, nagyobb hasznát fogod venni!

NAGYON húzós az egyetem, gyakorlatilag vannak olyan hetek, hogy alig alszol. De megéri!

Nem jártam külön tanárhoz, kinyomtattam az eddigi összes érettségit és megcsináltam, plusz vettem 1-2 jó könyvet. Kémiából viszont kell a külön tanár, ha az kicsit neccesebben megy.

Miért érzed úgy, hogy nem sikerülne? Nem lesz elég pontod? Mit takar az, hogy jók a jegyeid?

2012. okt. 17. 09:05
 3/8 A kérdező kommentje:

köszi a választ :)

hát.. azért félek mert nem érzem biztosnak a kémia tudásomat. tervezem h elmegyek különtanárhoz, hátha segít :)

a jegyeim.. hát 11. év végén a pontvivő tárgyaimból 5-ös voltam, egyedül a matek lett 4-es, de én annak is örülök :D nem túl jól indítottam a 2. félévet..

ma voltak a sulinkban Szegedről, az egyetemről, ott is adtak 1-2 tanácsot h mit csináljak, mire húzzak rá.. hát, én igyekszem, nagyon szeretnék bejutni :)

2012. okt. 17. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne parázz, a matek négyesnek már 1 felemelő élménynek kell lennie! :D

Akkor járj külön tanárhoz, hogy jó legyen a kémia érettségid!

Matekot is fogsz tanulni, fél évig amúgy.

2012. okt. 17. 15:40
 5/8 A kérdező kommentje:

hát örülök is as mateknak, meg nem is.. reál tagozaton vagyok, viszont 3-as és 4-es között ingadoztam év végén..:D de sikerült összehozni egy stabil 4-est :)

tudom hogy van matek is, kicsit tartok tőle :/ :D

2012. okt. 17. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Biosz+kémia emelt, előbbit nagyon kevesen fizikára cserélik, de tulajdonképp ez mindegy is, mind a kettő teljesen értéktelen a képzésnél, kémia, kémia, kémia van. Ha az nem megy (és ha 4-es vagy, akkor nem megy), mindeképp húzz rá, a már a legelső zh-k fényévekkel az emelt kémia érettségi szintje felett vannak. Nézd meg a neked tetsző képzési helyen az elsős-másodikos tárgyak követelményeit (főleg szerves, kvali, kvanti) és olyan szintet tanító tanárt keress, ne olyat akinél a tudás maximuma az érettségire felkészítés.

Összesen heti kb. 30 óra, annak a fele gyakorlat, ahol az órát 60 percben értik, a rövid gyakorlatok 2 órásak, a hosszúak 3-6.

2012. okt. 31. 19:47
 7/8 A kérdező kommentje:
lehet valamit félreírtam, de a kémia az megyeget, 5-ös vagyok, de meg is dolgozok érte :D köszi a választ, megfogadom a tanácsodat :)
2012. okt. 31. 23:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Mind2ből emelteztem, most 2x annyi embert vettek fel, mint tavaly, szal vagyunk jó sokan. Kevesebb is volt a ponthatár :D

Jah és megbuktam matekból, pedig a gimiben miindig 5öst kaptam..

2013. jan. 10. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!