Mi a teendő, ha idő előtt otthagyom az egyetemet?
Államilag finanszírozott szakra járok, de mivel a bejárásnak, étkezésnek, egyéb kellékeknek, eszközöknek ára van, ezért ott kell hagynom az egyetemet. Nagyon kevés a pénzünk, mert egyik szülő sem dolgozik, azt a kevés pénzt pedig cigarettára (kb a pénzük felét) költik, így rám és tesómra nem jut pénz. Abból járok el, étkezem, amit a nyáron megkerestem, de ez számításaim szerint max. november végéig tart ki, tehát valószínű, hogy decemberben már nem tudok bejárni sem. Dolgozni nem tudok elmenni az óráim összevisszasága miatt. Könyveket sem tudtam vásárolni emiatt.
Tehát mi akkor a teendő, ha nem tudok menni már többet, lefordítva otthagyom az egyetemet. Ki kell iratkozni valahol?
Decemberben már szinte csak vizsgázni kell bejárni.Szerintem ezt a félévet csináld meg,aztán menj be a tanulmányi osztályra,hogy mik a lehetőségeid.Egy évet halaszthatsz is,talán jövőre jobban alakulnak a dolgaid.
Miért nem igényeltél diákhitelt?Egy minimális összeg átsegíthetett volna ezen az időszakon.
Szerintem előbb nézd át a hallgatói szerződést, mert úgy tudom, még ha államira jársz is, de nem fejezed be a tanulmányaid, a képzés költségének felét ki kell fizetned!
Nem vagyok biztos benne, de tényleg nézz utána, hogy nehogy később szívd meg ezzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!