Ti hogy mertetek átiratkozni másik gimibe? Hogy működik, mit csináljak, ha nagyon félek?
17 éves vagyok. Harmadikos egy 5 éves(kéttanos) gimiben. De most találtam 2 várossal arrébb egyet, ami nagyon érdekel, a mostanit alapból utálom.
Mi a menete ennek?
És mit tegyek, ha félek? Tartok az új emberektől és attól, hogy nem tudok majd beilleszkedni.
Előbb érdeklődj átvesznek-e.. Kéttanosban elég speciálisan tanítanak, egy normál iskolában más tempóban haladnak a diákok.
Én gimiben kezdtem, szakközépbe mentem át az első félév után.
Igazából én sem éreztem ott jól magam, bár a tanulmányokat illetően amott jobban jártam volna (de ez sem biztos :))
Beszéltem az osztályfőnökömmel, hogy megyek át egy másik suliba, bevitt az igazgatóhoz, vele is közöltem a tényeket, majd kikaptam a papírjaimat Másnap elmentem a másik suliba, beszéltem az igazgatóval, megnézte a jegyeimet és átvett. A lemaradást illetően elnézőek és rugalmasak voltak a tanárok, a gimiben földrajzot tanultam, biológiát nem, a szakközépben kaptam 1-1,5 hónapot, felkészültem bioszból és írtam egy dolgozatot, azt tekintették félvi jegynek.
Nem volt egyszerű beilleszkedni az új osztályba se, de többet nem válthattam, a szüleim így is ki voltak akadva. De leéreettségiztem és utólag úgy gondolom jó volt az így is, a papírt megkaptam, felvettek fősulira, a többi már nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!