Van ezeknek a nulladik vagy 8. óráknak értelme az utolsó évben?
Semmi értelme nincs. Nálunk szerencsére ésszerűbben oldják meg a dolgokat. Általában a plusz nyelvi órákat első órára rakják be, és olyankor csak annak kell bemennie, aki jelentkezett a plusz nyelvi órára. Viszont ha a tanárnak órája van, akkor az utolsó órára tolódik ki.
Most 11.-es vagyok, két nap csak öt órám van, a többi napon 7. Több 'felesleges' óra kiesett (kémia, földrajz, informatika), de még így is van ének és művészetek órám, aminek valljuk be semmi értelme. Ugyan ez a véleményem a többi tantárgyról is. Felesleges. Lehetnének csak az érettségi tantárgyak, a választott tantárgyakat szívem szerint csak fakton tartanám, hogy ne fárasszam azokat az anyaggal, akit nem érdekli. Oké, alapműveltség...
Viszont nekem hétfőn öt órám van, és 8.-9. órában van fakt, 15:30-kor van vége, 15:45, mire hazaérek... Bár én akkor is iszonyat fáradt vagyok, amikor 7 órám van (13:50-ig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!