Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van ezeknek a nulladik vagy...

Van ezeknek a nulladik vagy 8. óráknak értelme az utolsó évben?

Figyelt kérdés
A gyerekem utolsó éves a középiskolában és bejárós. Mivel érettségire készülnek /matek, magyar stb/ a héten 3x van nulladikja, ami azt jelenti, hogy hajnalban 4.15 órakor kel és mivel aznap 6 órája van így rendszeresen este hat félhétkor jön haza. Mivel a szalagavatóra műsoros rendezvényt is adnak és erre készülni kell további pulssz órákra ott kell maradni.Mivel vidéki az utazás miatt,ami nem sok 30 km mégis olyan fáradt, hogy nem nagyon tanul.EWgyébként nem jó tanuló - de attól függetlenül kérdem szükség van ezekre a tanári "erőfeszítésekre" ?Most hallom, hogy szombaton meg fáklyás felvonulás a megyeszékhelyen /Aradi vértanuk napja/ és kötelező ott lenni, ami este 19.30 ig tart. Mivel szombaton kétoránként indulnak a vonat vagy buszjáratok izgulhatunk,hogy mivel tud hazajönni.Tavaly is hamarabb ellógott és kapott egy igazgatói figyelmeztetést.
2012. okt. 4. 15:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Semmi értelme nincs. Nálunk szerencsére ésszerűbben oldják meg a dolgokat. Általában a plusz nyelvi órákat első órára rakják be, és olyankor csak annak kell bemennie, aki jelentkezett a plusz nyelvi órára. Viszont ha a tanárnak órája van, akkor az utolsó órára tolódik ki.

Most 11.-es vagyok, két nap csak öt órám van, a többi napon 7. Több 'felesleges' óra kiesett (kémia, földrajz, informatika), de még így is van ének és művészetek órám, aminek valljuk be semmi értelme. Ugyan ez a véleményem a többi tantárgyról is. Felesleges. Lehetnének csak az érettségi tantárgyak, a választott tantárgyakat szívem szerint csak fakton tartanám, hogy ne fárasszam azokat az anyaggal, akit nem érdekli. Oké, alapműveltség...

Viszont nekem hétfőn öt órám van, és 8.-9. órában van fakt, 15:30-kor van vége, 15:45, mire hazaérek... Bár én akkor is iszonyat fáradt vagyok, amikor 7 órám van (13:50-ig).

2012. okt. 5. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!