Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha pszichiáter szeretnék...

Ha pszichiáter szeretnék lenni, akkor melyik tantárgyakra feküdjek rá, és melyik egyetemekkel szemezgessek?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy orvosi egyetem, de abból is van több, melyiken van erősebb pszichiáteri szak (ha van ilyen). Most kezdtem a 10.-et, erős négyes, gyengécskébb ötös tanuló vagyok, mondjuk elég erős gimnáziumba járok.
2012. okt. 4. 15:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Meg ha lehet mindent írjatok le, amit gondoltok erről (pl mennyit kereshet egy pszichiáter, el lehet-e vele helyezkedni, mennyire nagyon nehéz az orvosi...) :)
2012. okt. 4. 15:28
 2/4 anonim válasza:
0%
elte, biológia de keményen, emelt szinten, én is ezt cisnálom majd végig !!
2012. okt. 4. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A négy orvosi egyetem közül bármelyik jó, mert nincs "pszichiáter szak". 6 évig általános orvosnak tanulsz, aztán rezidensképzés, szakorvosképzés. Vagyis egyetem után még 5 év. Már 2013-tól kell az emelt biológia és kémia/fizika, szóval nyugodtan nekiállhatsz tanulni, főleg ha nem megy olyan jól. Emellett tanulj nyelveket, mert bár a felvételin meglesz a max. pontod az emelt érettségikből, a diplomához úgyis kell a nyelvvizsga.

Sok sikert!

2012. okt. 5. 00:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és az előző válaszoló eltés javaslatát felejtsd el... Oda pszichológusnak mehetsz, nem pszichiáternek. A kettő pedig közel sem ugyanaz...
2012. okt. 5. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!