Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van közöttetek olyan, - vagy...

Van közöttetek olyan, - vagy ismer valakit - aki egy természettudományos Bsc után jogot tanult?

Figyelt kérdés
Én biológiát tanulok, de tervben van, hogy ez után elmennék költségtérítésesen jogot tanulni és a kettőt összehozni. Nem akarok ügyvéd lenni, csak a két diploma együttesével valamit alkotni, viszont még nem egészen tudom mik a lehetőségek. Van valakinek hasonlóval tapasztalata?

2012. okt. 4. 14:37
 1/4 tomala ***** válasza:

Én ne tanultam sem jog előtt, sem utána természettudományt, de igazából szerintem mindegy is, hogy ha valaki igen, mivel a jogtudománynak ezekhez semmi köze. Ugyanolyan nehéz lesz egy diplomás biológusnak, mint egy frissen érettségizettnek. Azt hiszem túl sok tantárgyat sem fogsz tudni elismertetni.

Viszont ha nem akarsz vele komolyabban semmit kezdeni, gondold meg, hogy biztosan végig akarod-e küzdeni ezt az öt évet!

2012. okt. 5. 09:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam olyasmire, hogy majd nekem könnyebb lesz, mint a kezdő egyetemistáknak. Össze szeretném hozni a két diplomát olyan értelemben, hogy olyan munkám legyen, amihez mindkettő jól jön. Nem akarok ügyvéd lenni vagy hasonló. Meg teljesen más a kettő olyan szempontból, hogy az egyik totálisan reál, míg a másik totálisan humán, ezért nézik sokan furának, hogy pont ez a kettő, mert mindenki inkább kémia meg fizika minort mond nekem vagy valami hasonlót. Abból indult ki az ötlet, hogy volt egy srác biosz szakon, aki aztán közgás msc-t végzett később és egy nemzeti park igazgatója lett, így hozta össze a két diplomát. Nekem is ilyen tervem van, hogy a kettő egyvelegével valami jó kis munkát meg tudjak pályázni, de nem látom át még, hogy hol is kéne keresgélnem. Gondoltam hátha tud valaki tanácsot, tapasztalatot mondani.
2012. okt. 6. 00:58
 3/4 Abygel90 válasza:

Szerintem nem fognak ennyire más alapszakról felvenni jogi mesterre. Az én tanácsom az, hogy járd végig a lépcsőfokokat, kezdd el a jogi alapképzést.

Elhelyezkedési lehetőségnek valamilyen kutatócsoport jogi tanácsadójaként tudom elképezni ennek a két szaknak a kombóját.

2012. okt. 21. 14:09
 4/4 A kérdező kommentje:
osztatlan jogi képzésre mennék, elejétől a végső 5. évig csinálnám
2012. okt. 23. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!