Van érettségi csak mechanikából?
Idén fogok érettségizni. A választható tantárgyban nem vagyok biztos, eddig a fizikára gondoltam, de a jelenlegi fizika tanár mellett nem hiszem hogy sikerülne.
Gépész szakon vagyok, és volt külön mechanika tantárgy (szakmai), és arra lennék kíváncsi hogy abból lehet-e külön érettségizni?
Mechanikán azt értem, hogy különböző igénybevételre (húzás, nyomás, csavarás, összetett stb.) méreteztünk vagy ellenőriztünk gépelemeket(tartók, szegek, csövek stb.)
hát a matek nem elég annak? :D csak az a baj, hogy a fizika tanár nagyjából semmi anyagot nem képes normálisan leadni..
lediktálja az elméletet, aztán amikor feladatot oldanánk odaírja a képletet azt "na ezt így kell megoldani".. senki se ért soha semmit belőle.. más meg nem jöhet szóba fizikán meg a szakmain kívül, mert az egyetem ezt a kettőt számítja be.
A matek nem elég annak... Lévén még csak nem is természettudomány(hisz a matek egy mesterséges világ), ráadásul kötelező érettségi tárgy is.
Mechanikából nincs külön érettségi. De egyébként te mondtad, egyetem a fizikát, és a gépészetet fogadják el, az egyikből legalább középszint kell. Szóval ez van. Tanulj autodidakta módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!