Meddig kell iskolába járnom?
Májusban töltöttem be a 16. életévem,de a jelenlegi törvények szerint csak az idén induló 9. évfolyam tanulóitól
érvényes az a törvény hogy mindössze 16 éves korukig tankötelesek.Akkor a jelenleg törvények szerint tanköteles vagyok?
Én ott szeretném hagyni az iskolát,és a szüleim is azt szeretnék hogy otthagyjam. Ha elmúltam 16 éves akkor szabadon dönthetek arról hogy szeretnék iskolába járni vagy nem?..valaki magyarázza el nekem..nagyon fontos
*a jelenlegi törvények szerint csak az idén induló 9. évfolyam tanulóitól érvényes az a törvény hogy mindössze 16 éves korukig tankötelesek.
Leírtad a választ, nem értem a kérdést. Hányadikos vagy? Ha nem 9-edikes, akkor rád nem vonatkozik.
Ha a saját magad által leírt szöveget sem tudod értelmezni, az szerintem elég gáz, és nem felesleges az iskola.
Egyébként nagyjából arról van szó, hogy akire vonatkozik a törvény, annak a szüleit nem büntetik meg, ha nem járatják iskolába 16 év felett a gyerekeket, és nem avatkozik be a gyámhivatal sem.
Amúgy engem is érdekelne, miért akarod otthagyni a sulit, az meg még jobban, hogy a szüleid miért akarják ezt. Normális szülő nem akar ilyet.
ign, ezt én sem értem, hogy hova kellhet képzetlen és ilyen fiatal ?!
amikor már bármennyiért elvállalnak munkát szakképzettek is ?
legjobb út a nyomorhoz a suli otthagyása ... visszajönnek az '50-es évek.
Rabszolgának nem kell tudás :(
kicsikém, kapaszkodj az iskolapadba!!!
(44 éves egyetemista)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!