Érettségi középiskola nélkül külön tehető-e?
Itt is látszik a rendkívüli megfigyelőképességed. Nem én írtam az emelt érettségis (valóban hibás) választ...
Azt egy 91%-os válaszoló írta, én 77%-os vagyok...
Mindemellett az előbb is hülyeséget írtál: Az általam említett követelmények nem csak az ingyenesen érettségizni kívánókra vonatkoznak, és nem az iskola szabályai, hanem az említett kormányrendeleté.
De mindegy, a lényeg, hogy te vagy okos :)
12. § (1) Érettségi vizsga a tanulói jogviszony keretében, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt
abból a vizsgatárgyból tehető, amelynek a helyi tantervben meghatározott követelményeit az érettségi
vizsgára jelentkező teljesítette, tudását osztályzattal értékelték, és ezt bizonyítvánnyal igazolni tudja. Az
érettségi bizonyítvány megszerzése, illetve a tanulói jogviszony megszűnése utáni érettségi vizsgán bármely
vizsgatárgyból - idegen nyelv esetén a Magyar Köztársaság területén középiskolában oktatott vizsgatárgyból
- tehető érettségi vizsga
Köszönjük, hogy bemásoltad.
Na abból világosan látszik, hogy csak az tehet érettségit, aki elvégezte a középiskolát.
"Az
érettségi bizonyítvány megszerzése, illetve a tanulói jogviszony megszűnése utáni érettségi vizsgán bármely
vizsgatárgyból - idegen nyelv esetén a Magyar Köztársaság területén középiskolában oktatott vizsgatárgyból
- tehető érettségi vizsga"
na itt az a legnagyobb kérdés, hogy az "illetve" most itt "és" vagy "vagy"-ot jelent. Mert nagyon nem mindegy. :)
Régi a kérdés, de biztos vannak emberek, akik erre rágoogléznek, keresik a választ a kérdésre. Nos én egyik eddigi válaszoló sem vagyok, de írtam e-mailt az oktatási hivatalnak, és ezt a választ adták, idézem:
,,Az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez először középiskolai végzettséget kell szereznie valamely középiskolában, és ezt követően jelentkezhet érettségi vizsgára az adott intézményben.
Ez utóbbi azt jelenti, hogy valamely gimnáziumban, szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában középiskolai tanulmányokat kell folytatni, a tanulmányi követelményeket minden évfolyamra sikeresen teljesíteni kell, és az erről szóló bizonyítványt meg kell szerezni.
Tehát középiskolai végzettség nélkül, nem jelentkezhet érettségi vizsgára."
röviden a válasz: Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!