Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szeptembertől májusig mennyire...

Szeptembertől májusig mennyire tudnék felkészülni egy emelt kémia érettségire?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre, szerintetek mennyi esélyem van? Most kerültem be kémia fakultációra, heti 4 óránk van, heti 1-2 alkalommal eljutok tanárhoz és októbertől kezdem a SOTE-s kémia felkészítőt, ami 5 óra/hét. Napi 3-4 órát tudnék tanulni, hétvégén napi 6-ot. Amit tudok is tartani, mert kezdem megszeretni a kémiát. :)

Sajnos későn jöttem rá hogy orvos szeretnék lenni, és a legoptimálisabb az lenne, ha Pestre bekerülnék. Ehhez jó lenne, ha mindkét emelt érettségim (biosz-kémia) min. 80-85 % meglenne. Napi 1-2 órát, hétvégén 2-3-t tudnék rááldozni a kötelező érettségikre, idegen nyelvre nem kell készülni. Ha a kémia és a 4 másik érettségi jó lesz, akkor egy év munka és intenzív biosz (SOTE felkészítő, magántanár). Mennyi esélyt láttok? Seggem van és kitartásom is. :) Köszi a segítséget előre is! :)

2012. szept. 8. 11:45
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja, most vagyok végzős, 13.-as. :)
2012. szept. 8. 11:47
 2/2 anonim válasza:
Nálam még sokkal rosszabb a helyzet, én is orvosira megyek, de én 2011-ben érettségiztem és csak most döntöttem el, ráadásul nekem tanárra sem lesz pénzem, és a családban is súlyos konfliktusok vannak, sőt dolgozom is... De így is meg fogom csinálni, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik. De valószínűleg még mindig sokkal könnyebb, mint ami ott vár majd ránk,és Te, gimiből, tanfolyam segítségével, családi konfliktus, és munka nélkül MINDENKÉPP meg fogod tudni csinálni. Gondolkodjunk úgy már most, ahogy ott kell majd,közelítsünk ahhoz a ritmushoz, amit majd az egyetem követel, és ha ilyen körülmények között nem vesznek fel, akkor bennmaradni esélyed sem lenne... De meg fogjuk csinálni, és gondolok Rád kedves sorstársam.:) Mondanám, hogy jövő ilyenkor találkozunk, bár én debreceni vagyok.:)
2012. szept. 8. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!