Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy egyetemi évnyitó?...

Milyen egy egyetemi évnyitó? Miben kell oda menni?

Figyelt kérdés
(Főként a Debreceni Egyetem évnyitója érdekelne)
2009. júl. 28. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Mivel már majdnem egy órája nem kaptál választ, igy leirom neked, hogy hogyan zajlik az évnyitó nálunk, gondolom nem sokban tér el más egyetemekétől.

Tehát:

Helyfoglalás után (külön vendégek, külön frissen iratkozottak, és külön idősebb egyetemisták, akik úgymond fogadják az újakat)bevonul a taláros testület.

Himnusz

Beszédek - dékán, tanszékvezető, diáktestület képviselője.

Program

Eskütétel

Kézfogás a dékánnal

Zászlófelkötés

Mint minden ehhez hasonló rendezvényre illik az alkalomhoz öltözni, ami visszafogott sötét ruhát jelent, ha nem is fekete öltönyt, vagy kosztümöt, fehér inggel.

Remélem segitettem!

2009. júl. 28. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
91%
Majdnem 5. éve húzom az igát, de még sose hallottam egyetemi évnyitóról. Az újaknak van orientációs előadás, és ennyi. Ha lenne ilyen, akkor se menne rá senki. Szerintem. Örülünk hogy végre nem kell ilyeneken részt venni :)
2009. júl. 28. 20:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Az egyetemen nem évnyitónak hívják, mert nincs minden évben, mindenkinek csak egyszer van, amikor gólya. Nálunk dékáni kézfogónak hívták. Felsőbb években semmiféle ünnepség nincs, egyből tanítással kezdődik minden félév.

Megjelenni ünnepélyes ruhában kell, de nem kötelező. Senki nem fogja nézni, hogy ott vagy-e. Szvsz felejthető. Ha van dékáni kézfogó, akkor kell vinni fehér kesztyűt. Egyébként előtte kapsz róla tájékoztatást levélben.

2009. júl. 29. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!