Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nincs szappan és wc...

Miért nincs szappan és wc papír a diákmosdóban (általános iskola)?

Figyelt kérdés

Már tavasszal is megnéztem a mosdót, akkor is ezt láttam. A válasz az volt, hogy mindig tesznek ki, de azok a csúnya gyerekek kifolyatják a szappant meg eláztatják a tekercs wc papírt...

Szeptember 3. Első tanítási nap reggele.

Bekukkantottam a mosdóba. Hát azok a csúnya gyerekek már mire az első órára becsengettek volna megették az összes szappant és wc papírt...

Iskola! Mire tanítasz? Hazugságra igen. Higiéniára nem.

Szomorú vagyok.

2012. szept. 3. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez elég szomorú:S

Szólni kéne az igazgatónak, vagy a szülőknek összefogni, petíciót aláíratni, hogy legyen megoldás.

Azt lehetne csinálni, hogy néhány nagyobb (7.8.-os) tanuló felügyelné ezeket a wc-ket, minden gyerek után, és aki után mocsok/üresség/összevizezett wcpapír,stb. van, akkor annak szólni mondjuk 3x szóban, majd utána szülőnek szólni, hogy na akkor hozzon wc papírt, vagy szappant, és nevelje meg a gyereket.. Ezt megbeszélni tanárral,igazgatóval,szülővel, és meg is lenne oldva:)

2012. szept. 3. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Ironikusan próbáltam fogalmazni. Egyáltalán nem tettek ki sem szappant, sem wc papírt a gyerekeknek. Ha megkérdezném, miért tuti ugyanazt a választ kapnám, mint tavasszal.

Holnap megnézem a tanári mosdót. Nekik biztos van...

Van egyébként folyosói felügyelet minden szünetben. Ha a gyerekek lennének a hibásak, akkor arra már ott van a megoldás.

De nem. Itt az iskola az, aki nem is akarja, hogy emberi körülmények között végezzék el a dolgukat a gyerekek. A szülőnek meg hazudnak és rákenik a srácokra.

Vagy már nemcsak a kórházba, hanem iskolába is úgy kell elküldeni a gyereket, hogy csomagolni kell neki teljes egészségügyi csomagot?

2012. szept. 3. 13:46
 3/4 Andizsuzsi ***** válasza:
Az iskoláknak nincs pénzük arra, hogy WC papírt és szappant vegyenek. Van olyan iskola - az én gyerekemé is ilyen volt-, ahol kifejezetten szedtek erre pénzt tanév elején és félévkor.
2012. szept. 3. 14:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Ezt megérteném. Ugyanez volt a bölcsiben és az oviban annak idején. De ott automatikusan tanév kezdéskor ezt tisztázták, előírták és pontosan vezették, ki mikor mit hozott be.

Itt viszont nem kérnek semmit a szülőktől. Sőt azt mondták, hogy ők biztosították a szükséges eszközöket, csak a gyerekek nem vigyáznak rá...

Azért ez nem ugyanaz.

Ma megnéztem a tanári mosdót. Ott még szép törülköző is van, a hősugárzós kézszárító mellett, meg folyékony szappan és természetesen wc papír.

A gyerekemnek azt mondtam, hogy ha dolga van, azt ott intézze el.

Ha a tanároknak ez nem fog tetszeni, akkor majd kifejtem nekik a véleményem.

2012. szept. 4. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!