Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy működik a kis érettségi?

Hogy működik a kis érettségi?

Figyelt kérdés

most megyek 10-be és kis érettségizni fogunk, de én azt se tudom milyen az. Jó tudom úgyis el fogják mondani majd, de én már most kíváncsi vagyok rá, és ha tudtok segítsetek benne.

Milyen tantárgyakból kötelező?

Úgy hallottam szabadon is kell választani tantárgyat, de hányat?

segítsen léci az aki már túlesett ezen!

a témával kapcsolatba minden érdekel!

előre is köszönöm

2012. aug. 31. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden iskolában más. Olyan mint egy témazáró. A tanár összeválogatja azokat a feladatokat amik idáig szerepeltek az érettségin és már tanultátok azt az anyagrészt, vagy pedig maga talál ki feladatokat. A tanár dönti el, hogy számítja be, van aki 2X, 3x vagy 4x-es szorzóval nézi. Kb arra jó, hogy felmérje az eddigi tudásotokat és szoktassa veletek a vizsgahelyzetet. Azt megint az iskola dönti el, hogy melyik tantárgyból kéri. Nálunk volt magyarból meg matekból, a többiből le se sz.rták.
2012. szept. 1. 00:09
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! (:
2012. szept. 1. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kis érettségin szóbeli (is) volt. Rendesen kaptunk tételeket (talán már akkor is 20 tétel volt tantárgyanként). Már nem emlékszem tök pontosan, de mintha matek, angol írásbeli lett volna, irodalom,nyelvtan, töri pedig szóbeli. Bementünk, húztunk tételt, fél óra kidolgozás, aztán 10-15 perc felelet. Szinte olyan volt mint rendes érettségin, csak nekünk mindez 11.-ben volt.
2012. szept. 1. 10:15
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm!

úgy tudom h nálunk is lesz szóbeli is. hát, azért 20 tétel tantárgyanként nem semmi... hát, úgy látom az idei se lesz egy laza év :/

2012. szept. 1. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk csak szóbeli volt és csak irodalomból. Adott 20 tételt amit ki kellett dolgozni és abból feleltünk délutánonként. Egyszerre hárman voltunk bent, amig az egyik a tételt irta a lapra addig a másik (aki már leirta) felelt. Én úgy voltam vele hogy nem tanultam rá semmit, mert (azt mondta a tanár hogy kb 4 jegyet fog érni), ha egyesre felelek akkor se kapok rosszabb jegyet. Végül a bibliát húztam ki amit tudtam tanulás nélkül is és 5-ös lett :D
2012. szept. 1. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!