Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Heti 5 tesi?! Hoszúúúú

Heti 5 tesi?! Hoszúúúú

Figyelt kérdés

Ugye ez a rendelet:

27. § Az iskola a nappali rendszerű iskolai oktatásban azon osztályokban, ahol közismereti oktatás is folyik, megszervezi a mindennapos testnevelést heti öt testnevelés óra keretében, amelyből legfeljebb heti két óra

a) a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,

b) iskolai sportkörben való sportolással,

c) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és

a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel

váltható ki.

" a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,"

A műveltségterületi oktatás mit takar? Pl ha zenélek, akkor sem kell bejárnom?

2012. aug. 30. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát én ugy hallottam hogy ha jársz valahova sportolni kérsz papírt róla, arról nem hogy a zene is beleszámítana. Gondolom azért mert az nem sport és az a lényeg hogy vagy így vagy ugy de feljebb kerüljünk azon a r*hadt statisztikán. Egyesek szerint az ének meg a dráma órák rovására lesz több testnevelés.
2012. aug. 31. 13:44
 2/2 A kérdező kommentje:
De ez a kormányredelet szóval ez a tuti.De nem tudom, hogy mit takar a művészetterületi oktatás.
2012. szept. 2. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!