Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A pedagógusoknál, tanároknál...

A pedagógusoknál, tanároknál hogy van ez? Heti munkaidő. Érdekelne, hogy mondjuk van egy héten napi négy órája, egyenlő heti húsz. Bővebben lent

Figyelt kérdés

És pl. amikor évnyitó van, meg szülői értekezlet, meg vmi különleges gyűlés vagy megbeszélnivaló, amire összehívják a szülőket vagy SZM tagokat, azt is mind külön beleszámítják az óráiba, vagyis a fizujába? Mert ugye nem ingyen marad ott?

Vagy ami még érdekesebb: zenesuliban is vannak ilyenek, hogy gyerekeknek, illetve a tanároknak koncertek, hangversenyek, amikor mindenki bemutatja a hangszeres tudományát, a büszke szülők meg a közönség. Na, az is munkaóra? Bővebben lent

A tanároknak heti 20 órát kell dolgozni, illetve most már 22-t, azt hiszem. Nem vagyok oda a pedagógusokért, ez sejthető lesz. Panaszkodni tudnak stb., a fizu mindig kevés (pedig szerintem nem is), a munkaóra meg sok. Tudom, ő este otthon dolgozatot javít éjfélig meg felkészül. Annyit leírok, hogy a másik oldalon is legyen vmi, nem lennék tanár semmi pénzért, mert a gyerekek borzasztóak. Szóval nekem nem lenne motiváció a június, július, augusztus.

2012. aug. 25. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Azokat ingyen csinálja, nem kap érte fizetést.

"a fizu mindig kevés (pedig szerintem nem is)"

6 év egyetem után szerinted 80 ezer Ft nem kevés?

2012. aug. 25. 14:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem sok. Bár nem tudom, miért a végzettséghez kevesled a fizetést, én a ledolgozott órákhoz sokallom. Más ember is dolgozik 80e Ft-ért, csak nem heti 20 órát, hanem 40-et. És (és-sel nem kezdünk mondatot ;) ) miért hat év egyetem? Nem három év TK?
2012. aug. 27. 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért hat év mert mesterképzés nélkül nem tanár nem taníthat.

A heti óraszám pedig nem igaz amit írsz. Persze annyit kell dolgozni de annak a többszörösét dolgozza le a suliban.

2012. aug. 27. 14:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Tanítónak se mehet el az, akinek 3 év alatt szerzett tanítói diplomája van? hát ez botrányos. tényleg hat évig kell tanulni?

Most lehet, az lesz a válasz, hogy ne ezer éves dolgokkal jöjjek, de pl. a most ötven éves tantónénik azért 3 év alatt szereztek diplomát. És most nem keveset keresnek. Tudom, 28 év munkaviszonnyal ne példálózzak. Illetve beszéltem egy most nyugdíjazott óvónénivel (diplomát nem szerzett szerintem, illetve ez is egy kérdés, hogy kötelező volt-e, tudom, h most már érettségivel csak dajka lehet, de 40 éve...?), ő mondta, hogy 130e a nyugdíja. Azért az nem kevés, és akkor kb. 200 volt a fizuja...? Hm...

2012. aug. 30. 15:33
 5/7 A kérdező kommentje:
2012. aug. 30. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Tanítónak se mehet el az, akinek 3 év alatt szerzett tanítói diplomája van? hát ez botrányos. tényleg hat évig kell tanulni?

Igen 6 év mivel nem taníthat mesterképzés nélkül. Így tanítónak sem elég a 3 év.

Most lehet, az lesz a válasz, hogy ne ezer éves dolgokkal jöjjek, de pl. a most ötven éves tantónénik azért 3 év alatt szereztek diplomát. És most nem keveset keresnek. Tudom, 28 év munkaviszonnyal ne példálózzak. Illetve beszéltem egy most nyugdíjazott óvónénivel (diplomát nem szerzett szerintem, illetve ez is egy kérdés, hogy kötelező volt-e, tudom, h most már érettségivel csak dajka lehet, de 40 éve...?), ő mondta, hogy 130e a nyugdíja. Azért az nem kevés, és akkor kb. 200 volt a fizuja...? Hm...

Oké nekünk meg már nyugdíjunk sem lesz mert a munkahelyünkről meggyünk a hullaházba. Régen 30 évvel is elmehetett nyugdíjba, és ha valaki 50 évesen elmegy nyugdíjba akkor 10-20 év alatt nagyon sokkal emeltek a nyugdíján, nem biztos, hogy sokat kereset csak sok éve nyugdíjas. Amit linkeltél az pedig nem igaz általános iskolás tanár ismerősöm 87 ezer a nettója.

2012. aug. 30. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és már egyszakos tanár sem lehet így két szakot végez egyszerre az egyetemen.
2012. aug. 30. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!