Szerintetek a gázpisztolyt vihetem koliba?
Mert van és mert magamnál szoktam tartani, sok más dologgal együtt, szimplán önvédelmi célokból. De mindegy is, kiderült azóta, hogy nem lehet, egy sz@ros gázspray-t sem engednek.
Na mindegy, marad a puszta kézzel-lábbal módszer ha helyzet volna :P, bár egy kicsit örülnék, ha átszabnák a hazai törvényeket a jogos önvédelemről.
Van, de a szabályzat szerint különösen veszélyes tárgyat tilos bevinni a hotelbe.
Utánanéztem a jogi def.-nek, ami a gázpisztollyal hozható összefüggésbe az a következő-mert egyébként magáról a gáz- riasztófegyverekről vajmi keveset találtam ott, szinte semmit; a gázspray annak minősül, hát ez a pisztoly ugyanolyan gázspray-t lő ki, csak még durran is. Rá lehet még húzni szerintem továbbá a rend megzavarására alkalmas eszköz dolgot is, mivel ugye gyakorlatilag mégiscsak egy stukker formájú vas. Olvastam viszont, hogy amíg nem "replika" egy gázpisztoly, addig nem minősül ilyesféle tárgynak, elég hülye jogi kiskapu de mindegy, majd megkérdezem, hogy legalább a széfben tarthatom-e. Ha jól tudom a gázspray is csak bizonyos mérettartomány felett esik megkötések alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!