Hogyan jelentkezhetek a Zrínyibe?
a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE), mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
(NKE) jogelődei, tájékoztatják a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a jelentkezési lapon, az intézményekben meghirdetett szakokat megjelölő jelentkezőket, hogy a 2012. január 1-jétől létrejövő Nemzeti Közszolgálati Egyetem karaiként működnek tovább. Elnevezésük a következőképpen változik:
– NKE Közigazgatástudományi Kar
– NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar
– NKE Rendészettudományi Kar
A Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban közzétett adatok, a szakok, a szakokra előírt érettségi/felvételi
követelmények változatlan tartalommal és feltételekkel vonatkoznak a 2012. általános felsőoktatási felvételi eljárásba jelentkezőkre.
Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy a hallgatói jogviszony létesítésének előfeltétele a büntetlen előélet, s amennyiben ez nem teljesül, úgy az Egyetem rektora – a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 237/2006. (XI.27.) kormányrendelet 13.§ (3) bekezdése alapján, valótlan adatszolgáltatásra hivatkozva, a felvételről szóló döntést megsemmisíti.
A katonai vezetői alapképzési szak nappali munkarendű, államilag támogatott képzésére csak egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálati „megfelelt” eredménnyel lehet felvételt nyerni. A szemüveg (kontaktlencse) viselése, valamint a „korlátozottan alkalmas” minősítés kizáró ok.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar
katonai vezetői (5) (16) (17)
Képz. szint: Alapképzés
Munkarend.: Nappali
Fin. forma: Államilag támogatott
Képzési idő (félév): 7
Önköltség (félév): támogatott
Irányszám: 0
Minimális létszám: 0
Általános szakleírás
Az intézmény képzési sajátosságairól a kartól kaphat tájékoztatást.
katonai vezetői alapszak ››
Érettségi követelmények
alkalmassági vizsga
alkalmassági
időpont:
2012.04.10-05.30.
és
Az alábbi vizsgák közül kettőt kell választani:
belügyi rendészeti ismeretek
közép v. emelt szintű érettségi
vagy
katonai alapismeretek
vagy
magyar
vagy
matematika
vagy
történelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!