Tényleg így számítják a felvételi pontokat? Nagyon fontos.
A pontokat kétféleképp lehet számolni:
a) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat
b) az érettségi pontok kétszerese, hozzáadva a többletpontokat
(Általánosan két érettségi vizsgatárgy százalékos eredményei alapján számolt pontok)
Mivel mindig a jelentkező számára előnyösebb számítási módot kell választani, az lenne a kérdésem, hogy nem-e mindenkinek a b) változat az előnyösebb, mivel itt csak 2 tárgyból kell jól teljesíteni?
Mivel a 11. év végi jegyeim nem lettek jók, eldöntöttem, hogy a b) verzió szerint fogom számolni a pontjaimat és rágyúrok arra a 2 érettségi tárgyra, amit az általam választott szak kér, és így sokkal jobb eredményt érnék el.
Viszont ez túl könnyűnek tűnik. Tényleg elég ha csak abból a két tantárgyból tanulok és a többiből csak átmegyek?
Köszönöm szépen a válaszokat. Kínai szakra szeretnék menni, ahol a magyar és angol érettségi eredményeimet tervezem beszámítani. Angolból előrehozott emelt szintű érettségim van már, az 94%-os lett, így már csak a magyaron kell dolgoznom...
Továbbá tervezek egy emelt szintű érettségit latinból; ezért vajon fogok többletpontot kapni? (mivel csak a magyar és az angol érettségiket kétszerezem)
Nem, azért nem kapsz többletpontot.
Max akkor, ha a latinra is áll az, hogy 60% felett középfokú nyelvvizsgát ad, mert akkor a nyelvvizsgáért kaphatsz.
Egyébként nem mindenkinek előnyösebb ez a módszer. Ahová nagyon sok pont kell, ott nagyon kockázatos a duplázás, mert 5%-os veszteség is 10 pont.
Nekem anno duplázással 452, "sima" számítással meg 461 pontom lett.
Köszönöm szépen. Magyarból nem akarok emeltet írni, csak latinból.
Jól értelmezem tehát, hogy ha lesz egy latin és egy angol emelt szintűm, akkor megkapom a 100 többletpontot értük?
"Jól értelmezem tehát, hogy ha lesz egy latin és egy angol emelt szintűm, akkor megkapom a 100 többletpontot értük?"
- Nem ,rosszul értelmezed. A felvételi szerint erre a szakra a magyart vagy történelmet mindenképp nézik, és emellett még egy rakás nyelvet. De nem kapsz többletpontot olyan tárgyért, amelyet nem számítasz bele a felvételibe. Vagyis a 100 többletpont az emeltekért csak akkor működik, ha az egyik emelt magyar vagy történelem.
Én is végig azt hittem, hogy duplázni fogok, mert eléggé alábecsültem a történelem, irodalom tudásomat, de végül jobban jöttem ki sima pontszámítással.
Többletpontot csak olyan tárgyért kapsz, ami az adott szakra kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!