Lehet valaki angoltanár anélkül, hogy anglisztikát végez?
# 1/1 Időpont 08-11 18:51
Ez igaz, de ez inkább csak kontárkodás. Nem tudom, mit képzel magáról, aki anglisztika nélkül és tanári végzettség nélkül magántanárkodik, de el van szállva magától, az biztos.
Bár manapság sok minden lehet. Hallottam, olyanról, hogy általános iskolában olyanok tanítóskodtak, akiknek érettségijük sincs, ill. olyan tanított németet, akinek középfokú nyelvvizsgája volt. Szóval akinek van ismerőse, annak minden lehetséges. Hogy nem ért hozzá, az mindegy.
# 3/3 Időpont ma 18:31 Amerikanisztikával is tanítsd csak nyugodtan! :D: )
Ja, kérdező kérdésére visszatérve, van még egy lehetőség, ami nem tudom, milyen helyeken hatalmaz fel a tanításra: ha az anglisztikát felveszed minorként, utána bizonyos egyetemeken még egy év az angol nyelvtanári. Ez nyilván nem olyan, mint az anglisztika BA vagy MA, de valamire csak jó lehet. Legalábbis ahol én végeztem, ott németből van ilyen lehetőség. Gondolom, angolból is van és nem csak ott, ahol én végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!