Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a Fazekas...

Mi a véleményetek a Fazekas Mihály gimiről?

Figyelt kérdés
Csak kitűnő tanulókat vesznek fel?Mennyi a tandíj?

2012. aug. 11. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen van ének óra biztosan tudom oda járok hidd el! heti kb 1
2012. aug. 21. 10:34
 12/17 anonim válasza:
67%

Szia kérdező!

Én a Fazekasban érettségiztem és bátran tudom ajánlani!!!

Tandíj természetesen nincs, egyenruha sincsen, csak ünnepségeken, az órák 45 percesek. A tanitás 8kor kezdődik, általában fél 2 körül van vége...

A suliról a legfontosabb amit mondani tudok, hogy habár valóban nagyon jó tanulónak kell lenned hogy bekerülj, mégis szerintem nagyon könnyü benn maradni, nem hullanak az emberek, nem jellemző a buktatás.

Szerintem a tanárok nagyon jók!!! Legalábbis én kifogtam a jókat, de persze itt is akad 1-1 gyöngyszem :D Neveket ha gondolod privátba irok. Szerintem elfogultság nélkül ez Debrecen legjobb gimije, épp ezért mert korrektek a tanárok.

A társaság természetesen osztályfüggő.

Amin nagyon nevetek hogy emlitetted az éneket...:D Nem akarlak elijeszteni, de az ének elég hirhedt a fazekasban. Természetesen ha ott is van 1 kis szorgalmas nem lesz gond, de sajnos ez nagyon nem lesz a kedvenced, elég szivatós a suli egyszem énektanára. De annyit tudok mondani SEMMIKÉPP ne vegye ez el a kedved, hiszen annyi sulit tudok Debrecenbe, ahol habár a padon fetrengve is 5ös leszel énekből, más, SOKKAL FONTOSABB tárgyakból szivatnak helyette... gondolj bele mi éri meg jobban egy töri 2es vagy egy ének 2es...

SZÓVAL BÁTRAN VÁLASZD EZT A SULIT, A LEGJOBB!!!

2012. aug. 24. 22:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Ő a budapestiről kérdezett.
2012. aug. 24. 23:38
 14/17 A kérdező kommentje:
12. Köszönöm. De ha valaki tud még a Budapestiről akkor írjon.
2012. aug. 25. 15:39
 15/17 anonim ***** válasza:
28%

Az ország legjobb gimnáziumáról beszélünk, természetesen van követelmény, rengeteg verseny, OKTV. Én úgy tudom, a matekra fekszenek rá, meg a reál tárgyakra jobban. Nyelvvizsga arányokról nem sokat tudok, de szerintem meglehet szerezni akár a felsőfokot, de talán inkább a középfok a jellemző. Ilyen, hogy tandíj NINCS. Csak alapítványi iskolákban kérnek, a Fazekasban max. a könyvekért és az ebédért kell fizetni (meg a kollégiumért, ha külföldi vagy ugyebár, biztos kell laknod valahol, ha felvesznek - viszont úgy tudom, nincs kollégiuma, javítsatok ki, ha tévedek).

Szerintem 4,8, 4,7 alatt már ne nagyon próbálkozz, és még ehhez is NAGYON jó felvételit kell írnod (minimum. 90 pont), pluszba vannak szóbelik is. Én azért sok sikert kívánok. :))

2012. szept. 11. 23:25
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is oda jártam, és gimnázium utolsó évében már nem volt énekórám, előtte is csak heti egy.

Ha nem vagy kitűnő, az nem kizáró ok, ha egy tárgyból kiemelkedő eredményeid vannak (országos versenyeken), másból lehetsz gyengébb, fel fognak venni.

A közhiedelemmel ellentétben nem kötelező versenyezni az odajáróknak, de persze a legtöbb tárgyból (főleg matek, fizika, de tagozattól is függ) magasabb a követelmény az érettségi szintjénél. A tanárok egy-két kivétellel nagyon jók, mindenben segítenek, sokukkal máig is találkozgatunk, pedig már jó pár éve érettségiztem.

A szigorúbb felvételi miatt jó társaságok alakulnak ki, elég összetartóak az osztályok. Az épület jól felszerelt, bár a környék elég lepukkant (VIII. kerület, rossz közbiztonság), de szép lassan javulgat és legalább a közlekedés elég jó.

2012. szept. 12. 00:34
 17/17 anonim válasza:
100%

Hát, én oda járok, és az énkről annyit, hogy szerintem, ha azt a tanárt kapod, akit én, nem lesz vele bajod. Nem énekeltet egyedül az osztály előtt, nem irat dogát, érthetőn magyaráz, és elég laza. Szerintem tetszene.

Nem csak kitűnőket vesznek fel, és nem olyan kemény, csak meg kell tanulni, hogy tényleg minden órára kell tanulni, mert van felelés (ez a tanulós tantárgyakra, biosz, föci, kémia vonatkozik), de z nem olyan nehéz, mert így viszont mindig csak egy órányit kell megtanulni.

ÉN NAGYON AJÁNLOM

2012. okt. 7. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!