PPKE_JÁK jogászok (levelező 2012) tudnátok segíteni egy fontos kérdésben?
Látom, még nem írt senki, ezért válaszolok, bár sajnos 100%-ig nem tudok neked segíteni.
Én az ELTÉre jártam, ráadásul még 2005-ben kezdtem, szóval pontos könyveket nem nagyon tudok mondani, hiszen ahogy egyetem, annyi könyv, plusz változhattak is azóta.
De azt azért tanácsolom, hogy
- menj be az egyetem jegyzetboltjába (biztos van a PPKE-nek is, de ha nincs, menj az ELTÉjére, tuti meg tudják ott mondani azt is, hogy a Pázmányon mit használnak!). Mondd meg, hogy elsős leszel, és szeretnél egy pár(!!) könyvet előre megvenni.
- ne mondd azt, hogy elsős csomagot kérsz, mert azt telepakolják olyasmikkel, amik sosem fognak kelleni. Én ebbe a hibába estem, hidd el, tapasztalat, megvetetnek mindent, ami nem is tananyag, csak a tanárok által írt könyv...
Ami mindenképp fog kelleni:
1. valamilyen Római jog tankönyv. Szerintem a Pázmányon is ezt használják: [link] Csak figyelj oda, mert évente kiadják újra. (Mintha a római jog olyan gyakran változna...)
2. Magyar állam- és jogtörténet tankönyv első része
3. Egyetemes állam- és jogtörténet tankönyv első része
4. Filozófia
5. Közgazdaságtan
6. Jogi alaptan
Ezekből viszont már rengetegféle könyv létezik, szóval sajnos nem tudom megmondani, hogy a PPKE-n mit fogtok használni. :(
Itt is érdemes körülnézned, ha előre akarsz kicsit olvasni (tanulni nem érdemes amúgy nagyon, úgyis minden tanárnak külön heppje lesz, majd meglátod, hogy mit és hogyan vár el): [link]
Tényleg próbáld meg a jegyzetboltot, ott tudnak a legjobban segíteni.
Ja, meg valami latin könyv is kell majd, és nektek szerintem lesz elsőben még valami vallással vagy vallástörténettel összefüggő tárgyatok is.
Emellett nekünk voltak kötelezően választható szemináriumok is (tehát mondjuk a megadott 20 féléből kellett választani hármat, persze külön-külön tantárgyakhoz). Ezekkel viszont előre még ne foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!