Kollégiumi felvételnél számít a távolság, de hogyan mérik azt pontosan?
Nálunk nem írták le, én a busz által autópályán megtett távot írtam, habár a kis utas, falvakon átmenő kevesebb lett volna kilométerben.
A vonat itt is hatalmasat kerül.
Általában azt leírják, hogy hány kilométertől adnak több pontot, ha épp a határon vagy akkor kérdezd meg, írhatod-e a többet a vonat miatt. De pl. van a "hivatalos" távolság, nekünk a város reklámplakátján Bp távolsága az autópályán mért volt amit én is használtam.
Nálunk a rendszer automatikusan töltötte ki. 131 km-t írt az Elvira, nekem 130 km-t adott meg.
De volt egy ózdi srác ő 35x (háromszázötvenvalamennyi) km-es vonategyet vett, mégis csak kétszázvalamennyit jelzett a szoctám rendszer.
Elvileg egységes elvek alapján a vonat és a volán eljutást viszonyítják egymáshoz valahogyan. Nem tudom, mondjuk nekem ugye 1 km volt az eltérés de nem számított mert 100-150-ig azonos volt a pontszám. Így nem is foglalkoztatott.
Egyetemenként eltérhet a pontszám, nálunk 130 volt az egyik határ. Tudd meg a pontszámhatárt, ha épp kettő közt vagy kérdezz meg egy hököst vagy valami felsőbbévest, esetleg hátha van valaki, aki ugyanonnan jár.
A Bp-t csak úgy írtam, bármelyik 2 város közt lehet pl. utazási irodák által mért táv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!