Egyetemen kupálódunk ki, vagy illene már alapból művelten kezdeni az egyetemet?
Bevallom, én csak a rövidebb kötelezőket olvastam el, és sok minden kiszóródott a fejemből, miután megírtam egy-egy dolgozatot.
Arra lennék kíváncsi, amikor elkezdtétek az egyetemet, mennyire voltatok megelégedve a műveltségetekkel/mennyit tudtatok már kezdő gólyaként?
ha ez megnyugtat én egy darab kötelezőt sem olvastam el (sőt kb kettőt kezdtem el összesen olvasni) mégis jó egyetemre járok és nem is rúgtak még ki. :)
a tudást amit magadra szedsz szerintem kis százalékban kapod az iskolától, inkább a magánéletben önszorgalomból tudod művelni magadat
A gimiből úgy jöttem el, hogy pro voltam matekból (felsőbb matematika is), infóból, és úgy általában elégedett voltam az intellektusommal... Aztán egy kevésbé jó fősuliba kerültem, mert én marha, nem adtam be a Pécsi közgázra, pedig a pontom elég lett volna. Ott sajnos nem igazán volt olyan társaság, akikkel magasabb röptű beszélgetéseket tudtam volna folytatni... Mostanában talán javul a helyzet.
Az egyetemen, bár a neve valami földöntúli dolgot sugall, már nem igen bővül az általános műveltséged. 3-5 éven keresztül kizárólag adott területtel foglalkoztok majd. Én azért próbálok olvasgatni, fórumozni, a párom építésznek tanul, nagyon okos, vele is jókat beszélgetünk... Szóval csak rajtad múlik, hogy mennyire tudod karban tartani az elmédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!