Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az Amerikai Egyesült Államokba...

Az Amerikai Egyesült Államokban mennyire ismert/elismert egyetem az ELTE?

Figyelt kérdés

Felvételt nyertem az ELTÉ-re, de a későbbiekben Amerikában szeretnék élni. Kint más a rendszer, hacsak nem készülsz kifejezetten Amerikai egyetemre, szinte lehetetlen bekerülni, arról nem is beszélve, hogy rettentő drága, nemzetközi diákoknak pedig korlátolt számban érhető el ösztöndíj. Tehát a kinti továbbtanulás számomra nem érhető el, de az ELTE Magyarország legjobb egyeteme, világviszonylatban is benne van a top 500-ban.

Amerikanisztikát tanulnék, és a mester programot reményeim szerint kint kezdhetem majd. A ti véleményetekre lennék kiváncsi, hogy milyen esélyekkel indulnék itthonról, egy ELTE diplomával?

Bocsánat a hosszú kérdésért, de előre is hálásan köszönöm a válaszokat! :-)

2012. júl. 30. 21:02
1 2
 11/13 szecska8 válasza:
100%

szerintem egy àtlag amerikainem sokat tud mo,-ròl.

èn eredeti nyelven szoktam nèzni a filomeket.

ès ha angolul nèzed az iron man 1-et akkor ott a sivatag kozepèn egy arab elkezd magyaruol beszèlni.

a kedves john cimu filmben egy helyre ki van irva, hogy tigris kàvèhàz, ès amikor bemennek a tv oroszul megy.

a halo reach cimu jàtèkbanaz ilyen parasztok magyarul beszèlnek orosz akcentussal.

a gagyi lovagban kossuth cimeres magyar zàsslò lòg az egyik jelenetben.

2012. júl. 31. 13:28
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

#8-as válaszolónak:

persze h nem tudjuk elmondani ezen egyetemeket, de nem is kell tudnom.

DE egy szakmabeli (professzor pl) tudja h hol vannak a saját szakmájában jó egyetemek.

én pl. mérnöknek tanulok és azért feltudok sorolni egy csomó híres műszaki egyetemet, amik a világon is híresnek számítanak, de ha megkérdezném egy átlagos embertől még nem is hallott volna róla.

egy átlagos ember semelyik külföldi egyetemet nem ismeri (kivéve harvard, oxford, yale kb). de a kérdés nem is ez volt szerintem

2012. aug. 1. 14:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Kínai Népköztársaság: Beijing Daxue Egyetem.
2014. febr. 2. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!