Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha passzíváltatom magam, és...

Ha passzíváltatom magam, és később úgy döntök, hogy mégse megyek egyetemre, akkor is ki kell fizetnem a tandíjat?

Figyelt kérdés
Most vettek fel egyetemre, és nem tudom milegyen, menjek-e vagy ne, mert ez a hallgatói szerződés teljesen elbizonytalanított... szóval, ha passzíváltatom magam, és végül majd kiíratkozom, akkor is kikell fizetni a tandíjat, mert ugye ha megyek és 1 év után otthagyom kikell...

2012. júl. 30. 13:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
teszem hozzá Természetudományos szak, ergo nem egy töri vagy kommunikáció és médiaszarság...
2012. júl. 30. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha passzív vagy, akkor nem kell fizetni. Ha meg ott hagyod, akkor vagy kiíratkozol, vagy csak simán nem foglalkozol vele, és ha a suli nem kapja meg a pénzt, akkor megszünteti egy odő után a hallgatói jogviszonyodat. De amúgy nem vagyok benne biztos, hogy nem íratják veled alá a szerződést még az első félév megkezdése előtt, úgyhogy addig döntsd el, hogy mit akarsz csinálni.
2012. júl. 30. 13:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem minden iskolában lehet rögtön az első félévre passzívra beiratkozni. Ennek azért nézz utána mi előtt beleéled magad. A passzív félév egyébként nem kerül semmibe, úgyhogy akkor elvileg nincs mit visszafizetni.
2012. júl. 30. 13:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Mármint államin vagyok, úgy értem ha nem iratkozok ki, és ők szüntetik meg a jogviszonyt, akkor is ha mondjuk 1 év után, akkor kikell fizetnem azt az 1 évet nem? Mert megszakítottam a jogviszonyt, és a szerződés szerint akkor fizetnem kell röpke 400ezert, ezért érdekel, hogy ezalól van e valami kibúvó
2012. júl. 30. 13:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
"nem egy töri vagy kommunikáció és médiaszarság" és szerinted ez kit érdekel, és hogy jön ide? A flancolásodra senki nem volt kíváncsi.
2012. júl. 30. 13:34
 6/12 A kérdező kommentje:
úgy jön ide észlény, hogy itt van esély arra hogy kiesik az ember, nem úgy mint egy kommunikáción, amit minden hülye megcsinál minimum 2esre
2012. júl. 30. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem: ha abbahagyod a képzést, akkor az addig felhasznált ösztöndíjadat kell kifizetni. Passzív félévre az önköltségesek nem fizetnek, gondolom ilyenkor az állam sem fizet az iskolának. De lehet, hogy rosszul értelmezem:D

Viszont ha úgy készülsz hogy egy-két passzív félév után kiiratkozol, akkor felesleges beiratkoznod. Ha passzív vagy, akkor nem igazán tudod meg, hogy menne-e a suli. Úgyhogy nem nagyon értem a terved lényegét. :)

2012. júl. 30. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
Kiesni, pláne egy év után azok szoktak bárhonnan, akik tosznak az egészre. Észlény.
2012. júl. 30. 14:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, tehát egy kémia szakon induló tegyük azt fel 90emberből (egy évfolyamban), 80%ban 60 kiesik, ergo 60 szarik bele? Kétlem, van olyan ismerősöm aki emelt kémia érettségivel bukdácsol, pedig ő elég májer belőle, és 4éves neki is a 3 éves képzés. Másik kérdezőnek: A célom az, hogy jobb passzívan lenni mint be nem iratkozni, remélve, hogy netalán tán (én is kevés esélyt látok rá) változtatnak ezen a szerződésen
2012. júl. 30. 15:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Aha, értem. Én erre nem kevés esélyt látok. Semennyit:D Javasolnám, hogy tedd ki a kérdést a jogi "osztályon" is, ki tudja hátha jár arra valami eltévedt szakember.:/
2012. júl. 30. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!