Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemeken, főiskolákon...

Egyetemeken, főiskolákon minden órára /nap be kell menned?

Figyelt kérdés

2012. júl. 28. 23:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez erősen szakfüggő.

Azért olyan szak nem hiszem hogy van, ahol minden egyes órán katalógust tartanak, szóval párat biztosan el lehet lógni.

De nekem pl. eddig minden évben minden egyes nap volt gyakorlatom is.

De van olyan ismerősöm, aki csak kedden és szerdán járt suliba....

2012. júl. 28. 23:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy tartanak.-e ellenőrzést, de a tanagyagot honnét szerzed be, ha nem mész be? Sokkal több munkába és időbe kerül UTÓLAG bepótolni, mintha bemennél.

Ennyit a "kell"-ről.

Szakonként más óraszám van, és a számonkérés ritmusa is más, van ahol csak heti 24 óra van, van, ahol heti 54. Van, ahol csak vizsgaidoszakban van számonkérés, van, ahol szinte csak szorgalmi időszakban.

2012. júl. 28. 23:42
 3/11 A kérdező kommentje:
De nem úgy gondoltam hogy ellógnám, hanem pl beteg lennék.
2012. júl. 28. 23:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem gáz, belefér.
2012. júl. 28. 23:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Szemináriumra igen, max. 3. igazolt hiányzás elfogadgadott.

Előadás: erősen ajánlott, de nem kötelező.

2012. júl. 29. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Az ELTE TTK háza táján a honlap infói szerint pl. az előadásokon nincs katalógus, de a gyakorlatok egyharmadának mulasztása automatikus jegymagtagadással jár...
2012. júl. 29. 00:08
 7/11 A kérdező kommentje:
És ilyen információk után hol tudok utánna olvasni? Én a NYME-AK megyek.
2012. júl. 29. 00:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Én még semmilyen hivatalos levelet nem kaptam az ELTÉtől a felvételivel kapcsolatban, persze valószínű, hogy nem vagyok egyedül ezzel,

de mivel pont volt egy szabad délelőttöm, elkezdtem szörfözni az ELTE honlapján. Gólyatábor hirdetések, mentorprogram, felvettek.elte.hu, hasonló oldalakon barangoltam, és csipegettem az infómorzsákat.

Tételesen már nem is emlékszem, ezt hol olvastam,

de neked azt tudom tanácsolni, hogy nézegesd az egyetemed honlapját, vagy várd ki a GT-t, ott ezeket a kérdéseket biztosan fel tudod tenni, de valszeg sokat maguktól is megválaszolnak majd ;)

2012. júl. 29. 00:18
 9/11 delusion ***** válasza:

Az "órarended" egy részét Te magad alakítod ki, egy másik része abszolút egyetemfüggő, a "be kell menni" pedig elég relatív.

Példa: xy szak, első félévem. Hét előadás, három gyakorlat. A hét előadásból egy-kettőre nem igazán járt be senki sem, a maradék négy sem volt kötelező, de erőteljesen ajánlott volt bejárni.

A gyakorlatok közül csak egy volt kötelező, igazolatlan hiányzás buktát eredményezett. Egy másikon szinte mindig ZH volt, szóval elég nagy szívás volt annak, aki olyan hülye volt, hogy nem járt be. A harmadik gyakorlat csak két ZH volt, de érdemes volt bejárni, mert egyedül nem biztos, hogy megértette volna az ember a tananyagot.

A gyakok helyéről, és időpontjáról én dönthettem kurzusfelvételkor.

Így végül Hétfőn a délelőttöm és a késő délutánom/estém volt foglalt, Kedden semmi dolgom nem volt, Szerdán déltől fél hatig, vagy olykor négyig hallgattam, Csütörtökön pedig du. háromtól este hétig.

Pénteken nem volt tanítás, és hétvégén sem.

2012. júl. 29. 01:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Az elmúlt félévben én csak csütörtökönként jártam be.
2012. júl. 29. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!