Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Így kaphatok kollégiumban helyet?

Így kaphatok kollégiumban helyet?

Figyelt kérdés

Tehát felvettek az Egyetemre,de oda vettek fel ahol lakom,de az otthoni körülmények nem teszik lehetővé,hogy tanuljak.Sokan vagyunk és így eléggé nehéz lenne,és eléggé nehéz szakra jelentkeztem sőt majdnem a legnehezebb(áok)

Anyagiak is nagyon rosszak,kollégiumot is majd csak hitelből fogom tudni fizetni sajnos..:(

2012. júl. 27. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
persze, a sok testvér meg az otthoni körülményeitek sokat nyomnak a latba
2012. júl. 27. 12:11
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi mivel,ha nem kapok helyet akkor szinte értelmetlen elkezdeni a sulit mivel így nem fogok tudni tanulni(otthon)
2012. júl. 27. 12:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát önmagában azzal az indokkal, hogy otthon nem tudsz tanulni, senki nem vesz fel koliba. Ez keménynek hangzik, csak szeretném, ha nem lennének illúzióid. (Ugyebár mindenki mondhatná, hogy nem tud otthon tanulni.)

Tudnod kell, hogy 2 félre rendszer van:

Vagy gólyaként a felvételi pontjaid alapján vesznek fel, utána pedig minden évben az egyetemi tanulmányai pontjaid+szociális helyzeted öszeadásával.

VAGY

Minden évben szociális helyzet alapján.

Ezt egyeteme válogatja hol mi megy, nálunk pl az előbbi volt, ami szerintem összességében igazságosabb, ugyanis tanulnod is kell a koliért, de a szükséges mértékben a szociális helyzetet is vizsgálják.

Szociális helyzet alatt nálunk az egyetemtől való távolságot, saját és együttlakó betegségét vették figyelembe, valamint az egy főre jutó jövedelmet. Illetve járt 5 pont a nyelvvizsgáért is.

Egyeteme válogatja hogyan megy, de nálunk adhattál be méltányossági kérelmet, ha nem vettek fel. De ezt tényleg alaposan indokolni kellett, és még úgy sem volt 100% hogy felvesznek. (Sőt alig-alig vettek fel)

Az, hogy nem tudsz otthon tanulni, nem indok. Én is nem egyszer könyvtárba jártam be, ha nem tudtam otthon tanulni.

2012. júl. 27. 12:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem,hát akkor nem tudom,hogy még mi lesz....
2012. júl. 27. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Én olvastam hogy nálunk pl kritérium, hogy ne abban a városban lakj...
2012. júl. 27. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:

ó gratulálok hogy felvettek orvosira. ügyesvagy ! :)

ha nem jönne össze a kollégium lehet olyat is hogy összebarátkozol egy koleszossal és ott töltesz minden délutánt a koliban

.vagy elmész könyvtárba ott síri csend van lehet tanulni. ha valaki beszélget azt kitiltják...

de ahogy mondod hogy rossz anyagi körülmények sok testvér azért ez rendesen dob a szociális pontjaidon a kollégiumi felvételiben

2012. júl. 27. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:
kizárt, hogy kapsz kollégiumot. vannak olyan egyetemek, amiknél nem is jelentkezhetsz, ha 30 km-nél közelebb laksz a városhoz. sajnálom.
2012. júl. 27. 14:19
 8/8 HorJencs ***** válasza:
Végül kaptál kollégiumi elhelyezést?
2012. aug. 31. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!