Szerintetek érdemes most cukrásznak tanulni?
Nem éri meg, teljesen telített a szakma. Saját cukrászda nyitása pedig nagyon költséges, a gépek, hűtők, hűtőkamrák megvétele\kialakítása mindegyike több milliós tétel, ami max hitelből oldható meg (így gyors fejszámolással minimum kb 40-50 millió), és a siker sem garantált. A mai jól menő cukrászdák többsége még a szocialista időkből maradt vissza.
A kis kézi robotgéppel vigyorgó cukrász leányzó legfeljebb a TV-ben létezik.
Otthon maszekban kis plusz keresetnek el lehet csinálgatni, csak egy rosszakaród fel ne dobjon az ÁNTSZ-nél (ismerek olyat akinél megtörtént).
De amúgy sem egy olyan álomszakma, aminek sokan képzelik. Hétvége, ünnepnap gyakorlatilag nincs, sőt az a leghajtósabb. A napi 12 óra munka sem ritka, a fizetés pedig szintén nem az egekben szárnyal (ahol én dolgoztam 550 Ft volt az átlag órabér, a 20 éve ott dolgozó mestercukrász kapott 650-et), pedig én egy jól menő cukrászdában dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!