Ha elvégzem mennyi az esély hogy felvesznek tanítónak?
a felső fokú szakképzésért mindenképp jár pont.
de ugye ez a képzés 2 éves?! szóval akkor ki tudja mennyi pontot fogna adni érte, de attól függ, hogy idén hány ponton múlt hogy lecsúsztál, de szerintem van rá esélyed! :)
Úgy tűnik nekem, mintha még elég bizonytalan lennél abban, hogy hova is menjél. Én különben tanító vagyok, amit még egy kis angollal kiegészítettem.
Egy-két ötlet a döntéshez:
Gondold át, hogy melyik korosztályt tanítanád szívesebben! A piciket (6-10 évesek - tanítóként), vagy a felsősöket (10-14), középiskolásokat (14-18)? (Ha esetleg vannak kérdéseid velük kapcsolatban, és alsósokat és középiskolásokat tanítottam.)
Ha a tanító mellett döntesz, akkor bármelyik alsós tantárgyat taníthatod. Azt viszont, hogy mellé még milyen szakot vennél föl (hogy felsőben is taníthass) a fősulik kínálata is beszabályozhatja. Nekem pl. volt olyan, amit nem engedtek mellé felvenni. Kérdezd meg az adott intézményt! (Nálunk az ének-zenét és a magyar nyelv és irodalmat lehetett felvenni.)
Ha pedig úgy döntesz, hogy nagyobbakat tanítanál szívesen, pl. 2 szakos tanárként, akkor gondold át, hogy melyek azok a tantárgyak, amelyek igazán közel állnak hozzád, és amikkel egy életen át szívesen foglalkoznál. Szerintem ne azt nézd, hogy mely párosításokat szokták mások előnybe részesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!