A fizika, vagy a kémia érettségin durvábbak a számolási feladatok?
Azért ez nem ilyen egyszerű. Én fizikából érettségiztem középszinten, amin ugye az írásbeli első része tesztes, elméleti kérdésekből áll. Namármost hiába ülsz le és seggeled be a tankönyveket, az sem elég ehhez, mert nem fogalmakat kérdeznek, hanem arra kiváncsiak, hogy átlátod-e az egész tananyagot, érted-e az összefüggéseket. Nem lehet bemagolni. 1-2 kérdés persze mindig akad, amit még egy átlag ember is tud, de nem érdemes erre alapozni, mivel 90% felett szeretnél produkálni. És ez még csak az első rész volt, a számolások nagyon-nagyon sokrétűek, bármi lehet.
Én inkább a kémiát javasolnám emiatt, mondván ezt úgy, hogy nem ismerem a kémia középszintű érettségi felépítését.
Jövőre már két emelt kell kötelezően.
Én azt mondom mint orvosis, hogy a kémiával jól járnál, mert bár az első év nem nehéz, egy friss egyetemistának igenis rá kell jönni, miként is érdemes tanulni. A kémia igen hangsúlyos és sok ismerős dologgal fogsz találkozni, és tudsz esetleg alapozni a kémia tudásodra, így pedig átvészelheted a kezdeti nehezebb fázist. (később még nehezebb lesz, elárulom :D)
Másrészt viszont egy jó fizika emelttel sokkal jobb logikai képességre teszel szert, aminek hosszabb távon lesz nagyobb haszna. Nyilván nem magával az érettségivel, hanem a felkészüléssel.
Én fizikából érettségiznék, majd nyáron már tét nélkül, önszorgalomból, a saját lelkiismeretemmel nézegetném a kémiát. Nyilván nem egész nyáron, de legyen kint az asztalon, aztán ha nincs jobb dolgod, lapozgasd azt. Szerintem ezzel járnál a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!