Nem durva, hogy villamosmérnöknek 240 ponttal, azaz kettes-hármas érettségivel be lehet kerülni?
na, tegnap este kitrollkodtam magam (de jól esett :D), szóval próbálok értelmes választ adni
a műszaki és infós keretszámokat irreálisan megnövelték, felduzzasztották
az egyetemeknek kell a fejpénz, ezért nem sokat vacakoltak, aki jelentkezett hozzájuk, és megvolt neki a jogszabályi minimum, azt felvették (nézd meg az önköltséges jogász szak ponthatárait, oda is felvettek boldog-boldogtalant)
Véleményem szerint ezzel csak egy baj van: a felvettek háromnegyedét (vagy még többet) úgy kiszórják első évben, minta a huzat
ezek a jelentkezők így elcsesznek egy évet, ahelyett, hogy 2-es matekkal inkább mentek volna valami jó szakmát tanulni
BME kérdéshez: hasonlítsuk össze a BME-VIK-et és a Kandót (villamosmérnök BSc; forrás: felvi.hu)
BME-VIK
villamosmérnöki ANA 1304 582
villamosmérnöki ANK 323 29
OE-KVK
villamosmérnöki (angol nyelven) (Budapest) ANA 81 15
villamosmérnöki (angol nyelven) (Budapest) ANK 19 0
villamosmérnöki (magyar nyelven) (Budapest) ANA 1484 521
villamosmérnöki (magyar nyelven) (Budapest) ANK 331 10
villamosmérnöki (Székesfehérvár) ANA 159 34
villamosmérnöki (Székesfehérvár) ANK 33 2
villamosmérnöki (Budapest) ALA 297 178
villamosmérnöki (Budapest) ALK 199 42
villamosmérnöki (Székesfehérvár) ALA 65 18
villamosmérnöki (Székesfehérvár) ALK 42 3
villamosmérnöki (Budapest) ATK 130 54
villamosmérnöki (Székesfehérvár) ATK 19 2
Igen, jól látjátok - több ember jelentkezett a Kandóra, mint a BME-re
emellett... a BME csak nappalis képzést indít
a Kandó indít részidős képzéseket is (ahogy a NIK, Bánki is)
No mármost! Ki jelentkezik részidős képzésre? Az, aki meló mellett akar tanulni, esetleg második, vagy harmadik diplomát akar szerezni
ezen emberek nagy része (én is :D) a "régi" rendszerben érettségizett - hiába írtam én anno egy piszoknehéz matek érettségit 5-re, középszintűnek számítják be (a mostani közép matekról nem nyilatkoznék, egyszerűen röhej...).
Aki ír egy emelt matekot, kap érte 50 plusz pöttyöt (mire fel??)
a régi érettségiért nem adnak semmit, hiába dicséretes minősítésű...
az pedig, hogy ki mennyi ponttal kerül be,
lehet villogni, hogy nekem beeeee 490 pontom lett, ha analízisből úgy kivágnak, hogy sírva rohansz haza anyuhoz
szal szeptembertől kezdve majd kiderül, ki a tökös legény :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!