Mérnökinformatikára nem jó az informatikai alapismeretek érettségi?
Jelentkeztem a PTE mérnökinformatikára, ahol a követelmény matek és informatika vagy fizika érettségi.
Én informatikai alapismeretekből érettségiztem, és persze a kötelező négy tantárgyból.
Számításaim szerint 300 pontom lenne, de a felvi.hu 0 pontot írt jóvá, mondván, hogy nem igazoltam az eredményeimet (a rendszer nem fogadja el az info alapismeretek érettségit a sima info helyett.
Tényleg nem jó a sima info helyett az info alapismeretek?
Komolyan mondom nem hiszem el!
Hát pedig ez így van.
Két külön tantárgy.
nem jó az info alapismeret érettségi sima info helyett. ebben az évben épphogy pár helyen fogadják csak el az info alapismeretek érettségit.
nálam is mind a kettőből van érettségim, de az egyiket nem helyettesíthetem a másikkal.
Valóban nem helyettesíti egymást a kettő.
Hogy miért nem fogadják el, az jó kérdés. Egy középszintű szakmai infónak talán még több köze is volna a mérnök-informatikus szakhoz, mint egy közismeretinek.
ugyanígy jártam én is... programtervező informatikusnak jelentkeztem és mivel úgy láttam hgoy az informatikai alapismeretek érettségiben több programozás van mint a sima infóban azt hittem hogy az is jó. programozni jobban szeretek mint office-al szarakodni. leérettségiztem emelt szinten informatikai alapismeretekből. beadtam a jelentkezést és én is csodálkozva bámultam mikor kiírta a rendszer hogy 0 pont...
szánalmas. de ez van. ja és ráadásul maradtam a középsulimnál technikusi képzésen és most rendszergazdának tanulok (igazából eddig nem tanítottak semmit -.-) és van az óráim között informatikai alapismeretek és be kell járnom és semmit nem ér az emelt szintű érettségim... ezaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!