MIt takar a levelezős egyetem?
Felmerült h jövőre kezdjem el levelezőn az egyetemet... és sajnos nem tudom h ez mit takar, valaki elmondaná nekem ?
milyen hátránya, előnye van ? jobb mint a sima államis bejárós egyetem , vagy épp h rosszabb ?
Általában hétvégén van óra, szombaton, de pl nálunk csütörtök délután, pénteken és szombaton egész nap is, szóval egy átlagos munka mellett elég nehéz bejárni.
Az első leírta, amit én is írnék.
Általában péntek-szombaton vannak előadások/laborok, hetente vagy kéthetente, ez sulitól függ. Szóval előnyös, ha ennek pontosan utánajársz az adott suliban, és a munkahelyen rákérdezel a sorozatos pénteki szabik lehetőségére.
Amúgy a nappali annyiból jobb, hogy nincs annyira elhadarva az anyag, részletesebben átveszik. A levelezős előadáson nem is mindig mond el mindent a tanár. Néha csak annyit mond, hogy "ezeket a fejezeteket most átugorjuk, tanulják meg a könyvből." :)
Levelező szak után tudtommal nem járnak azonos kedvezmények, mint a nappali szak esetében, tehát nincs ösztöndíj, szociális támogatás, a diákigazolvány is csak korlátozottan érvényes (csak a lakóhelyed meg a suli között), és tudtommal nem jár a TB sem. De javítson ki valaki, ha rosszul tudom.
Egyébként minden iskola más szabály szerint tartja meg az órákat, láttam már hétfő délutáni, meg tömbösített két hét/féléves oktatási rendszert is. A felvi.hu-n elég általános stílusban, de általában leírják, mikor vannak a levelezős képzési napok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!