Miért nem úgy tanítanak az általános/közép iskolákban mint az egyetemen?
Általános és középiskolában arról szólt az élet, hogy vagy a tábláról kellett gyorsan másolni az anyagot vagy a tanár diktálta le a füzetbe nekünk pedig írni kellett... ez szerintem unalmas egyrészről másrészről pedig nem is tud figyelni az ember... egyetemen pedig csak ülsz és figyeled miről beszél a tanár és ezzel a módszerrel sokkal könnyebben tudok tanulni szinte nem is kell tanulnom semmit mert emlékeszem arra amit láttam... a kisgyerekek meg gondolom még annyira sincs kedvük tanulni mint egy felnőtt embernek akkor mi értelme? meg kérdezhetném miért nem csinálnak vagy adnak a tanárok önálló munkát kis korban amiről tarthatnak előadást... mikor nekem valamit előkellet először adnom vért izzadtam és az anyag összeállítása is nagyon nehezen ment mivel nem volt semmilyen gyakorlatom ebben...
a másik dolog amit nem értek vagy furcsa miért kell a kisgyerekeket ennyire lefárasztani a sok hülyeséggel? Angliába vagy a nyugaton negyed annyit nem tanulnak gyerekek mint itt inkább az iskola a gyerekek kiegyensúlyozottságát próbálja elérni és inkább megtanítja őket arra miként kell boldogulni az életben szerintem az ilyen irányú nevelés hasznosabb mint ha tudja az ember mennyi hó szokott az Alpokban esni vagy kukutyinban bányásznak-e szenet vagy rosszul gondolom?
Mert eddig nem fogod fel a dolgokat, még kiskorú vagy és nem tudod, hogy ez a javadra van így ez valamiféle "kényszer".
Egyetemen meg már felnőtt vagy, kit érdekel mit csinálsz? nem fog pesztrálni téged senki...ott a tanárok amúgy is sokkal értelmesebbek mint az eddigiek...inkább tudósok mintsem tanárok
ez inkább egyénfüggő. Nekem is jobban megy az ha magamnak jegyzetelek és figyelek, mintsem diktálnak...De ez egyénfüggő.
Tény hogy ez jól hangzik és én is ezt mondom, hogy a nyugaton valahol jobb. Lásd Franciaországot. A gyerekeknek van délelőtt suli aztán ebédszünet aztán délután suli és van szombat délelőtt is...Igyekeznek egészséges életet teremteni nekik jobb a sport oktatás...ilyesmi...viszont én a magyar oktatással is meg vagyok elégedve:) Nézd Angliába mindenki szrik mindenre a szüleikből élnek... Vagy gondold el...volt egy időszak a NASA-nál egy fontos gyűlés és angolul beszéltek...a pasi körbenézett és csak magyarok voltak és megkérdezte, miért nem magyarul tárgyalnak? És onnantól magyarul folytatták...Nem mindenki...de nagyon sok magyar tudós van és számtalan találmányunk van és rengeteg kutatást és fejlesztést végzünk...
És hiszem hogy ez a jó alapok miatt van és persze sok minden felesleget tanulunk de mindenki azt fogja tanulni ami majd kell neki...de jó ha az ember képben van a világ dolgairól...pl átlátja a földrajzi adatokban az országok hatalmi elhelyezkedését (nyersanyagok, drágakövek erdők nagysága...ilyesmi...)
Amúgy nem, nem vagyok tanár csupán egy egyetemista:)
Az egyetemen azt tanulod amit szeretnél=automatikusan megjegyzed első hallásra. Plusz mivel elmúltál 19 - tudsz jegyzetelni.
Szerinted minden 13 éves gyerek megjegyezné első hallásra a fizikát?...persze. Ne legyél már segghülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!