Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Honnan tudom a ponthatárok...

Honnan tudom a ponthatárok megjelenése után, hogy költségtérítésesre felvettek-e?

Figyelt kérdés
Mert az oké hogy 24-én kiderülnek a ponthatárok, és pl 200 ONK-ra, ha elérem is, nem biztos felvesznek (gondolom szelektálnak rendesen), szóval meg kell várjam az sms-t vagy a levelet?

2012. júl. 14. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
a ponthatár a legutolsó felvett ember pontszáma. ha neked ugyanannyi, vagy több pontod van, akkor felvettek.
2012. júl. 14. 11:27
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Szted mégis mi a lóf.sz értelme lenne a ponthatárnak, ha nem derül ki belőle semmi?

Ha elérted a ponthatárt, akkor felvettek.

Komolyan elgondolkodom, hogy ilyenek miért akarnak továbbtanulni....

2012. júl. 14. 11:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Oké, azért nem kell rögtön ilyeneket az ember fejéhez vágni hogy minek akarnak tovább tanulni... ÉN nem voltam vele tisztában...
2012. júl. 14. 11:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Amúgy is, ha 100 embernek megvan a pontja és csak 20at vesznek fel akkor megint oda jutunk hogy nem mindenkit vesznek fel akkor sem, ha eléri a ponthatárt -.- na mindegy
2012. júl. 14. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Nah jó, leírom megint ugyanazt, amit már ötvnezerszer leírtam ezen a szaros oldalon (mert ugye a keresőt használni is luxus).

Nem először húzzák a ponthatárt, és utána válogatnak.

Hanem először sorba állítják a jelentkezőket és a keretszám végén meghúzzák a határt. Az utolsó felvett ember pontszáma lesz a ponthatár.

Értelemszerűen akinek több pontja van a ponthatárnál, azt felvettek, akinek kevesebb, azt nem.

Ha több embernek ugyanannyi pontja van, akkor vagy mindent felveszik vagy egyiket sem, de akkor már annak megfelelően húzzák a határt!!!!

Ha mondjuk 35 a keretszám, 30 embernek van 250 pontja, 10-nek meg 249, akkor vagy azt csinálják, hogy felveszik mind a 45 embert és 249 lesz a ponthatár, vagy csak 30-at vesznek fel és akkor csak 250 a ponthatár.

Neked k.vára nem kell azzal foglalkozni, hogy ők mi alapján számolgatnak.

Ha elérted a ponthatárt, akkor felvettek.

Igen is azt mondom, hogy nem kellene ilyeneknek továbbtanulni.

2012. júl. 14. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
hány pontod van?
2012. júl. 14. 12:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen is rákerestem erre, meg is néztem a válaszokat de biztosra akartam menni... Köszi hogy vetted a fáradtságot és leírtad részletesen, így már teljesen értem. Szerintem erre a kérdésre más is kíváncsi volt, és hidd el attól hogy biztos választ akartam/unk kapni még nem azt jelenti hogy nem lenne helyünk a felsőoktatásban...
2012. júl. 14. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
Nincs mit:) Bocs a b.sztatásért, rossz kedvem volt:D
2012. júl. 14. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
amikor kihirdetik a ponthatárokat, aki felette van az fel van véve, aki alatta az nem! ilyen baromi egyszerű... :-|
2012. júl. 14. 15:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerintem akik be akarnak kerülni egyetemre igen is megpróbálják kihozni magukból a legtöbbet. Tudod, vannak szakok ahol csak költségtérítésesre lehet menni, mert az állam úgy döntött hogy mostantól nincs több államilag támogatott hely... örülj hogy te a BME-re mész
2012. júl. 15. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!