Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Miskolci Rendészeti Szakközé...

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába tényleg nem veszik fel azt, akinek gerincferdülése?

Figyelt kérdés
A honlapjukról letöltött felvételi tájékoztatóban ezt találtam, mint a kizáró okok egyikét: "Veleszületett és szerzett belgyógyászati, mozgásszervi, idegrendszeri elváltozások, megbetegedések (pl. a gerincoszlop kóros elváltozása stb." Ezt mennyire veszik komolyan? Az életben engem nem akadályoz, ugyanúgy tudok ettől függetlenül úszni, edzeni, futni stb.
2012. júl. 9. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez ne tartson vissza. Jelentkezz, majd az ottani orvos megvizsgál. Nem kell mondanod semmit, a korábban megállapított dolgokról, majd ők vizsgálattal kiderítik, ha akarják. Az is lehet, hogy korábbi bajod a rendszeres sporttal rendbe jött. Semmit ne mondj ezzel kapcsolatban.

Ha kérdeznek, nem tudod és kész.

2012. júl. 9. 16:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Nos, az a helyzet, hogy nálam ezt a gerincferdülést ami nem is olyan kicsi 3 éve detektálták és azóta is fenn áll. Ezt onnan tudom, hogy 3 havonta kontrollra kell járnom. Ettől függetlenül én ugyanúgy testépítek már közel 4 éve és nem fáj a hátam még elemelésnél sem, pedig ott 195 kg-ot is sikeresen teljesítettem a napokban (max 1RM). Műveltségin nem hiszem, hogy elvéreznék, a pszichológiai vizsgálaton sem, de azért nem tudom, hogy vágjak-e így bele. Ilyet is találtam, hogy "Látáscsökkenés - a nyers látóélesség (szemüveg, kontaktlencse nélkül) 0,3 vagy annál többnek kell lennie; ezen érték alatt alkalmatlan)" azért ez elég durva, hogy ilyen "apróságokat" is néznek, én már láttam, pl. szemüveges rendőrt. Messze van tőlem Miskolc (bár a 4 (remélem jól mondom) rendészeti iskola közül még mindig ez van a legközelebb) és nem akarok belevágni, ha már ezen elbukom, csupán ezért kérdezem, hogy ti mit gondoltok/tapasztaltatok erről. Köszönöm előre is a további válaszokat!
2012. júl. 9. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Gyáva népnek nincs hazája. Ha valóban szeretnéd, próbáld meg! Mit veszíthetsz? Még az is lehet, ha itt is megállapítják, hogy valamilyen más területen szívesen alkalmaznak. Ha pl. van valami jó kis nyelvtudásod, vagy valamiben kiemelkedő képességeid vannak. Még az is lehet, két kézzel kapnak utánad.
2012. júl. 9. 17:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Talán igazad van. Csak arra gondoltam, hogy ha elmegyek Miskolcra, megcsinálom az erőnlétit, meg a szóbelit minimum "jó"-ra és ezen bukok el, akkor az igencsak destruktív hatású lenne rám nézve. Sok mindenben jó vagyok; van emelt szintű angol nyelvvizsgám, B kategóriás jogosítványom, junior fekvenyomón elért 1. helyezésem is volt anno, és ezeket csak azért írtam le, mert kérdezted, illetve ezek ott számítanak, a felvételi tájékoztató alapján, tehát nem egónövelés céljából ;) Ez a szakma igazán vonz engem. Köszönöm a válaszodat, egyre inkább arra jutok, hogy megpróbálom.
2012. júl. 9. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!